středa 18. května 2016

Prolomit vlny, Bajirao Mastani, Essex Vendetta, The War I Knew, Tajnosti a lži


Prolomit vlny (Breaking the Waves, 1996) - 70 %
Nemám Larse von Triera mezi svými oblíbenými tvůrci, ale musí se mu nechat, že umí vyprávět silné příběhy a ví, jak dostat z herců i z diváků ty skutečně temné emoce. Přijde mi, že snímek na to, co vlastně říká, obsahuje dost minut navíc, ale je pravda, že u jiného filmu bych stopáž kritizoval více. Zážitek, o kterém budete přemýšlet.

Bajirao Mastani (2015) - 80 %
Možná jsem měl jen štěstí na dobré filmy, ale Bollywood mě začíná čím dál víc bavit. Kromě toho, že dovede vyprávět dobré příběhy, v tomhle případě i epické, tak je přitom neskutečně cool. Tady byly akční scény, při kterých se mi tajil dech, a já jsem si říkal, že tohle je přesně to, co chci vidět, co mě ohromuje. Jasně, každý další si řekne, že to není možné, že to je hloupost, ale ono to prostě vypadá tak skvěle!

Essex Vendetta (2016) - 10 %
Tohle opravdu ne! Možná jsem rozmazlený velkými filmy, ale vizuál tohohle snímku je prostě otřesný, což je podtrhávají herecké výkony. Nějaká ta sexy prdelka to opravdu nezachrání, nemluvě o tom, že ty postavy jsou celkově špatné. V konečném součtu plakát na film vypadá mnohem lépe než film samotný.

The War I Knew (2014) - 35 %
Kluci se rozhodli, že si natočí válečný film, přemluvili pár kamarádů, sehnali si uniformy a vyrazili někam, kde nebudou muset řešit dobovou podobu. Vyšel z toho film, kde se v podstatě nestřílí, protože všechno je řešeno digitálními triky, které podle toho také vypadají. Slabé, ale tak někdo si udělal radost.

Tajnosti a lži (Secrets& Lies, 1996) - 90 %
Více jak dvě hodiny dlouhé konverzační drama, které ukazuje, že si Mike Leigh vybral do jednotlivých rolí naprosto skvělé herce, kteří svoje party zvládli dokonale. Je to lidské a přece je to trochu vzdálené, ke to hodně emotivní, ale nemáte pocit, že b bylo přehráváno. Ty postavy jsou tak dobře zahrány, že jim jejich emoce věřít

Žádné komentáře:

Okomentovat