úterý 5. dubna 2016

Zločiny a poklesky, The Well, Dekalog V, Blue Mountain State: The Rise of Thadland, Fight to the Finish


Zločiny a poklesky (Crimes and Misdemeanors, 1989) - 75 %
Temnější Woody Allen je přece jen jiný. Je to člověk, který se více obrací do svého nitra a zkoumá temnotu, která tam může být. A není to jen jeho nitro, je to nitro nás všech. Pořád je to ale Woody Allen, který je pořád nesmírně dobrý a bude vás bavit. Jen prostě jinak a možná o něm bude ještě o trochu víc přemýšlet.

The Well (2014) - 40 %
Celkem dobré východisko, které ale předznamenává postapokalyptický film, který nemusí sednout každému. Ale svět, kde voda neprší, je prostě skvělý nápad a slibuje, že by ten boj o přežití mohl být docela drsný. Není. Tohle je spíš snaha o takový poetičtější, málo akční přístup, který ani finále pořádně nezachraňuje, jen trochu.

Dekalog V (Dekalog, piec, 1988) - 90 %
Pokud jste viděli "Krátký film o zabíjení", tak tohle je jeho kratší verze v rámci série "Dekalog". Příběh je naprosto stejný, záběry jsou stejné, jen je to nahuštěné do kratší stopáže, která nemá ani hodinu. I tak je to ale film, který vás zasáhne a který ukazuje to, jak je nesmyslné zabití, stejně jako je podivný trest smrti.

Možná kdybych znal seriál, tak mi tenhle film něco dá, ale vzhledem k tomu, že jsem odkojený "Prcičkami", přišlo mi tohle jenom jako modernější napodobenina, která má stejně ujetý humor, stejné nechutnosti, jen se to snaží dotáhnout ještě dál a prsa už ukazuje celkem bez problémů. Přesto to ani zdaleka není tak vtipné.

Fight to the Finish (2016) - 10 %
Tohle je hrozné. Já jsem pro to, aby se točili nízkorozpočtové, v podstatě amatérské snímky, ale v takovém případě se musíte snažit. A když máte film o bojovníkovi MMA, či co to je, ale nejhorší na celém filmu je choreografie soubojů, kdy i na plácku za panelákem vidíte lepší rvačky, je jasné, že tomuhle tvůrci dali skutečně málo. Herecké výkony to také moc nezlepšují.

Žádné komentáře:

Okomentovat