pondělí 25. dubna 2016

Tanec v srdci, Sand Castles, Snowtime!, The Boy, Hráč


Tanec v srdci (Strictly Ballroom, 1992) - 80 %
Tohle je jeden z těch filmů, u kterého si od začátku říkáte, že to bude tupá slaďárna, jenže když se chvíli díváte, tak si uvědomíte, že tohle je přesně slaďárna, kterou chcete vidět. Je to krásně romantické, je to krásně ujeté a celkově to prostě vytváří krásný dojem, kdy a konci si finále užíváte podobně, jako jste si užívali "Hříšný tanec", jen to není tak moc elektrizující.

Sand Castles (2014) - 80 %
Považoval jsem tenhle snímek za hodně nenápadný a on se jako nenápadný tváří. Hlavně asi proto, že nemám moc rád taková ta pomalá, explicitní dramata, která se v poslední době točí. Jenže tohle není až tak strašná deprese, jak se to tváří, má to příběh, má to v sobě detektivní zápletku, ale všechno tak akorát zkombinované, že mě to velmi bavilo.

Snowtime! (2015) - 50 %
Celkem fajn animovaný film, který nijak nepřekvapí svým vývojem, ale naštěstí zaujme humorem, který je zde místy opravdu povedený, i když i pointy jsou někdy očekávané až moc brzy. To ale až tak nevadí, protože se trochu zasmějete, trochu potrápíte emoce - opravdu jen trochu - no a nakonec to skončí a vy z toho nebudete dělat vědu. Prostě fajn průměr.

The Boy (2015) - 50 %
Hodně znepokojivý snímek o jednom chlapci, který si vyrůstal tak nějak sám s nenávistí, která jej kompletně prostoupila. Tohle rozhodně není něco, na co se kouká snadno. Mladý herecký představitel tu ukazuje, že dětští herci jsou nesmírně schopní a že dovedou zahrát tak, že z nich budete mít husí kůži.

Hráč (The Player, 1992) - 80 %
Zvláštní mix mezi komedií a thrillerem, mix, který překvapivě funguje, hlavně proto, že je zde neskutečné množství hereckých hvězd, které se vlastně jen mihnou, protože mají dokumentovat i Hollywood a to, jak funguje. Jenže on má tenhle film i chytrý scénář, který v závěru dostává ten správný vrchol.

Žádné komentáře:

Okomentovat