středa 6. dubna 2016

Kuchař, zloděj, jeho žena a její milenec, Poslední lovec čarodějnic, Dekalog VI, The Cottage, Keunalui Bonwigi


Kuchař, zloděj, jeho žena a její milenec (The Cook, the Thief, His Wife & Her Lover, 1989) - 70 %
Jeden z těch filmů, které zobrazují něco tak hnusného, až je musíte obdivovat. Tady se neskutečně silně zobrazuje lidská nenávist a zloba, která doslova prýští z postavy, kterou zahrál Michael Gambon. Přitom je to film plný chtíče i lásky, ale ta zrůdnost je zobrazena tak dokonale, že ani netušíte, jak bylo možné, že se Gambon stal Brumbálem.

Poslední lovec čarodějnic (The Last Witch Hunter, 2015) - 60 %
Je strašná škoda, že se v tomhle filmu hraje na jistotu a příběhově je to neskutečně přímočaré a velmi očekávané. Ale ten svět, který se zde představuje, mě bavil, je to takové pěkně namachrované béčko, které má postavy, jež mám osobně moc rád. Vizuálně zajímavé, má to něco z "Constantina", ale přitom je to své. Jen hned víte, jak to dopadne. Nic velkého v tom nesmíte hledat.

Dekalog VI (Dekalog, szesc, 1988) - 90 %
Asi se není moc čemu divit. Je to v podstatě východisko z filmu "Okno do dvora", ale pojaté naprosto jinak a s naprosto jinými následky v jiném žánru. Skvěle je zde zachycen voyeurismus, ale ještě lépe je zde zachyceno celkově vyvrcholení, které je nečekané, ale přitom se jeví jako jediné logické. Opět smekám. Není divu, že to Kieślowski protáhl na hodinu a půl ve filmu "Krátký film o lásce".

The Cottage (2008) - 60 %
Asi jsem čekal, že to bude ještě o něco zábavnější, trochu styl "Tucker a Dale vs. Zlo", ale přesto jsou zde scény, které krásně staví na hlavu slasher jako jeden z nejzprofanovanějších hororových žánrů. Navíc je to úžasně drsné a je zde gore, za které by se nemusel stydět žádný hororový snímek. Zábava, ale mohlo by to být ještě lepší.

Keunalui Bonwigi (2016) - 60 %
Taková hezká romantická komedie, která nabízí to, co očekáváte. Romantiku, hezké lidi, milostný příběh, který je až pohádkový, a sem tam nějakou gradaci napětí a emocí. Končí to očekávaně, nepřekvapí to, prostě to, co chcete. Ale nějak si nemůžu pomoct, to korejské balení se mi líbí víc než americké. Většinou. Navíc je to místy opravdu vtipné.

Žádné komentáře:

Okomentovat