úterý 23. února 2016

Ran, Dorihwaga, Heneral Luna, Joe Dirt 2:Beautiful Loser, Standoff


Ran (Ran, 1985) - 80 %
Film "Ran" je krásně natočený, má skvělé bojové scény, skvělé herecké výkony, které jsou místy naprosto uhrančivé, ale stejně jsem se nemohl zbavit dojmu, že ten film je nepřístupný, že mě nedokázal vtáhnout. Je to silná divadelní tragédie natočená ve filmu, kdy jsou využity možnosti filmu oproti divadlu a zachována synergie obou médií, ale stejně jsem z promítání neodcházel kompletně nadšený.

Dorihwaga (2015) - 70 %
Korejcům se rozhodně musí nechat, že dobu vystihli skutečně parádně, a to včetně toho, jak se jim ji podařilo vystihnout vizuálně. Skoro bych řekl, že se vyrovnali Japoncům, nebo je dokonce v něčem překonali. S tím pak souzní i příběh, který je tak krásně emotivní a silný, že vás rozhodně dovede zaujmout nebo zasáhnout.

Heneral Luna (2015) - 70 %
Filipínský historický snímek "Heneral Luna" má rozhodně svoje chyby a chvílemi vypadá hodně amatérsky, ale zároveň jsou zde momenty, které ukazují sílu filmové výpovědi a toho, jak je možné akcentovat dějiny i politiku, stejně jako lidské postoje jako loajalitu nebo zradu. Herecky překvapivě velmi povedené, nejvíce pak překvapí gore scény.

Nějaké moc velké zlepšení oproti prvnímu filmu opravdu nenastalo. Je to v podstatě ve stejném duchu a nejlepší na tom je skutečnost, že se tu děje něco jiného. No, ono je to vlastně to samé, ale trochu jiným pohledem. Prostě cestování v čase. Tohle je něco, na co můžou fandové komedií slyšet, protože je to tak blbé, až to dává smysl.

Standoff (2016) - 60 %
Musím říct, že jsem od filmu nic moc nečekal a jako první film v roce 2016 to není až tak zlé. Takové příjemné béčko, kde se dva muži snaží o to zabít toho druhého a každý má svou motivaci. Jeden zabíjet svědky, druhý chránit. Má to svoje hodnoty, není to nic objevného, nesnaží se to o nic víc. Prostě fajn.

Žádné komentáře:

Okomentovat