středa 17. února 2016

O princezně Jasněnce a létajícím ševci, Z pekla štěstí, Nesmrtelná teta, Korunní princ


Tahle pohádka mě vždycky neskutečně děsila. Růžičková a Blanarovičová jsou tu tak příšerné, že jsem jako malý capart prostě zavíral oči, protože jsem to nemohl vidět. Teď už se na to můžu dívat a pohádka mě pořád hodně baví. Zdeněk Troška měl dar pro hezké příběhy, ale postupně se z toho stala spíše rutina.

Z pekla štěstí (1999) - 55 %
Co si budeme povídat, hodně kouzla má pro mě tahle pohádka proto, že se její část natáčela v Českém Krumlově, mém krásném rodném městě. A samozřejmě na spoustě dalších krásných míst. Příběh je taky celkem fajn, ale nějak už to není ono a je to celé takové utahané. Měl bych si dát raději "Princeznu ze mlejna".

Nesmrtelná teta (1993) - 85 %
Skvělá pohádka s výborným scénářem, kde se pořád něco děje. Až do konce to může skončit špatně a všichni herci drží pohádku krásně nad vodou. Jiřina Bohdalová je ale v tomhle směru prostě jedinečná a role jí dokonale sedla. Ona pohádce vládne, ale stejně Závisti nepřejete, aby vyhrála. A ona nevyhraje...

Jedna z nejhezčích pohádek, jaké znám, a to hlavně díky panu Werichovi, který je prostě neskutečný a táhne film v podstatě sám. Ale jen na první pohled. Jsou zde další skvělé postavy, které film drží pohromadě. Postavy jsou skvělé a skvěle zahrané a do toho ještě příběh, který je pohádkově krásný a kulinářsky pěkně naivní.

Korunní princ (2015) - 70 %
Nové české pohádky moc nemusím, ale tahle pohádka byla zábavná a docela jsme se u ní s přítelkyní nasmáli. Herci si to očividně užívali, navíc takový Ladislav Mrkvička se zde objevil ve skvěle ujeté roli. Příběh také fajn, až mě překvapilo, že se z tohohle neoriginálního základu dá vymačkat ještě dobrý děj, který bude bavit.

Žádné komentáře:

Okomentovat