čtvrtek 18. února 2016

Cesta do Indie, Krotitelé duchů II, Jie jiu wu xian sheng, Submerged, Talvar


Cesta do Indie (A Passage to India, 1984) - 90 %
Nemyslel jsem si, že mě další velkofilm Davida Leana tak zaujme, ale on je překvapivý v tom, že se o velkofilm jedná jen v určitých částech, jinak je to krásná ukázka toho, jak je možné nesvár zemí prezentovat na dvou lidech, kteří vlastně ani v nesváru být nechtěli, jen se tak nějak všechno špatně sešlo. David Lean skvěle ukazuje, jak nebezpečný je člověk člověku.

Krotitelé duchů II (Ghostbusters II, 1989) - 50 %
Ne, tohle už prostě není ono. Není to tak parádně svižné, nemá to tak skvělý náboj, něco se zde dokonce opakuje a je strašně moc vidět, jak se snažili, ale ono to nešlo. Není to povedené a skoro bych řekl, že je to až moc rychle spíchnuté. Je to škoda, protože tahle čtveřice by si rozhodně něco lepšího zasloužila. No, bohužel už na to nedojde. Určitě ne v tomhle složení.

Jie jiu wu xian sheng (2015) - 60 %
Byla unesena jedna čínská herecká hvězda. Nebyla unesena zrovna proto, že by jí měli rádi, ale proto, že by chtěli nějaké ty peníze. Kromě toho se k němu nechovají právě vybíravě díky tomu a díky výkonu Andy Laua je tenhle film hodně uvěřitelný a v tomhle směru vám dává to, co chcete. Je to drsné, ale není to nějak ohromující.

Submerged (2015) - 40 %
Takový ten klasický film, kdy máte pocit, že průběh je hodně dobrý, celkem napínavý, má zajímavé zvraty, ale nakonec zjistíte, že to bylo jen dobrým střihem, ale rozhodně ne tím, že by zde byl skvělý příběh. To se ukazuje v poslední fázi, kdy je snímek relativně nudný a nepřináší nic, co by vás skutečně dovedlo ohromit. Škoda.

Talvar (2015) - 70 %
Jeden z mála indických filmů současného Bollywoodu, na který jsem sebral odvahu, a nakonec toho ani nějak moc nelituji. Nevím proč, ale indické filmy mě nelákají, přesto jsem rád, že jsem si tenhle pustil. Je to moderní thriller/drama, který funguje i v násilných scénách, v těch klidnějších i v rámci standardního pátrání. Přesto ohromen nejsem.

Žádné komentáře:

Okomentovat