pondělí 8. února 2016

Utu, Kaagaz Ke Fools, Kdyby tisíc klarinetů, L.A. Slasher, L.A. - Přísně tajné


Utu (1984) - 80 %
Nějak moc nadějí jsem do tohoto filmu nevkládal, protože mě zase tolik nebaví filmy o původním obyvatelstvu, ale tohle mě překvapilo v tom směru, jak moc dobře je to natočeno. Sice se ke mně dostala nepříliš kvalitní kopie, ale ono je celkem náročné některé filmy získat. Ani špatná obrazová kvalita však nedokázala zastřít, že tohle je silné, a to v různých směrech, a nesmírně jisté ve všech momentech.

Kaagaz Ke Fools (2015) - 50 %
Jo, asi se mi to líbí hlavně proto, že je to z Indie a že jsem jejich kinematografii ještě nedal moc šanci. Ale první polovina filmu mě docela zaujalo a já jsem byl zvědavý, jak se to vyvine. Bohužel ten následný vývoj je tak zbytečně křečovitý a předvídatelný, že se vám celkem snadno připomenou americké romantické komedie. Tady to má navíc jen ty zpěvy, které k Bollywoodu prostě patří.

Kdyby tisíc klarinetů (1964) - 90 %
Kdyby ten závěr nevyzněl tak nějak do prázdna a já neměl pocit, že je to useknuté tak v půlce, tak bych tomu filmu dal i 100 %. Takhle jenom 90 %, ale tohle je jeden z těch filmů, které mě prostě strhnou, když se na ně divám, a to hlavně svou hudební stránkou. Ta je prostě úchvatná a já jsem nadšený.

L.A. Slasher (2015) - 60 %
Tohle je zvláštní film. Na jednu stranu je to béčko, které mě nemůže chytnout, na druhou stranu je to přesně ten typ brakového filmu, který mám rád. No a pak chvílemi probleskává genialitou. Skvělé béčkově herecké obsazení a k tomu naprosto úchvatný soundtrack. Tohle je film, který bych i přes jeho celkem jednoduchou zápletku klidně viděl rád znovu.

L.A. - Přísně tajné (L.A. Confidential, 1997) - 75 %
Ten film mě úplně nedostal, i když mu prostě nelze upřít spousta skvělých prvků. Příběh, který má tah na bránu, je zamotaný tak akorát a hlavně je dobře odkrýván. Základem jsou ale výborně napsané postavy, které jsou ještě lépe zahrány. Tady nedošlo k omylu se žádným hercem, který se ve snímku objevuje. Navíc je zde úchvatná výprava, kdy se opravdu vracíte v čase do té správné doby.

Žádné komentáře:

Okomentovat