pondělí 15. února 2016

Amadeus, Rychlá kola, Rotor DR1, Scouts Guide to the Zombie Apocalypse, The Sun Was Setting


Amadeus (Amadeus, 1984) - 95 %
Konečně jsem viděl tenhle tolik vychvalovaný film a můžu jen říct, že je vychvalovaný naprosto po právu. Hulce i Abraham vytvořili krásné živoucí postavy a dovedli dramatický příběh prezentovat tak, že vás prostě bude bavit. Výprava je velkolepá, a i když nemáte operu rádi, tak díky tomu, že z ní vidíte jen útržky, budete nadšeni, stejně jako z toho, jak tenkrát v podstatě neznámý herec dokázal zahrát génia. Budete mu věřit každou vteřinu.

Rychlá kola (Roadracers, 1994) - 60 %
Jeden z prvních filmů Roberta Rodrigueze vlastně není vůbec zlý, ale zároveň není nějak moc výjimečný. Prostě to, co od Roberta čekáváte, jen v takovém ještě celkem komorním balení. Ale najdete tu brutalitu, najdete tu cool postavy a sem tam i nějakou tu dobrou hlášku a povedenou scénu. Ta na kolečkových bruslích je skvělá.

Rotor DR1 (2015) - 30 %
Povedlo se udělat film o dronech, a to je asi tak to hlavní, co se povedlo. Postapokalyptický svět, kde létají drony a děti se snaží přežít. Ty dětské postavy nejsou až tak zajímavé, stejně tak scénář je klišovitý a rodinný film z něj dělá jenom to morální poselství, které se dere do popředí na samotném konci.

Dostal jsem to, co jsem očekával. Docela dobrou hororovou komedii, která je říznutá povedeným gore, jež je v některých scénách pravdu parádní. Ale ještě lepší je scéna, kdy jeden ze skautů visí z okna. Na tu se nezapomíná. Hororová komedie, která je relativně originální a která ukazuje, že s těmi zombie to pořád ještě není tak hrozné a že se najdou zajímavé filmy.

The Sun Was Setting (1951) - 60 %
Kdyby to točil Spielberg nebo někdo podobně věhlasný, tak je to na něj hodně špatné, ale na Eda Wooda je tohle docela povedené a daří s mu udržet tu dramatickou linii celkem živou a emotivní. Ta finální scéna je dokonce hodně povedená a líbila se mi její jasná symboličnost. Není to převratné, ale Ed neměl jenom blbé nápady. 

Žádné komentáře:

Okomentovat