neděle 21. února 2016

Přirozený talent, Rileyino první rande?, Shingeki no kyojin endo obu za wârudo, La dame dans l'auto avec des lunettes et un fusil, Válečný kabinet


Přirozený talent (The Natural, 1984) - 90 %
Tohle je tak neuvěřitelně patetický a klišovitý film, který se vás za každou cenu snaží dostat emoce, až je to neuvěřitelné. Jenže je to tak skvělý film, že si mě svým pojetím naprosto získal. Je to místy tak přehnané, až je to prostě krásné. V závěru jsem ani nedutal a jen jsem sledoval, jak je to natahováno až do toho úplně finálního odpalu. Robert Redford je prostě herecký mág.

Rileyino první rande? (Riley's First Date?, 2015) - 80 %
Ke skvělému animáku je navíc doplněný ještě příjemný kraťas, který krásně navazuje na to, co jste viděli v celovečerním filmu. Má to pořád stejný humor, který je celkem koncentrovaný, dál si to skvěle hraje s postavami a prostě to baví. Ale je fakt, že podobných kraťasů by se na tom asi už moc udělat nedalo. Ale kdo ví.

Tak jestli je stejným stylem vedena i manga, tak asi není moc na co se těšit. Tohle se opravdu nepovedlo. Je vidět, že je zaměřeno na vizuál, ale jinak je to neskutečně slabé. A ony i ty triky po nějaké době omrzí. Je to škoda, protože tahle manga série má tak parádní společensko-kritický potenciál, který se do filmu vůbec nedostal.

Film od mého oblíbeného francouzského komiksového tvůrce je stylisticky zajímavým cvičením, z kterého si ale odnesete pocit, že toho mělo být řečeno hodně, ale ve vás ve skutečnosti ze sledování filmu nezůstalo nic, jen takové zvláštní kouzlo brutality, které si s sebou snímek "La dame dans l'auto avec des lunettes et un fusil" nese.

Válečný kabinet (War Room, 2015) - 20 %
Já si myslím, že vyznávám stejné hodnoty, jaké jsou ve filmu prezentovány, ale rozhodně nechci, aby byly prezentovány takhle hloupým způsobem, navíc v souvislosti s vírou, která je tak křivá, až vás z toho bolí hlava. Ne, podobné apely na rodinné hodnoty v souvislosti s vírou prostě nesnáším. Bůh na nás prostě sere, a pokud se sami nenakopeme do prdele, tak se nic nezmění.

Žádné komentáře:

Okomentovat