úterý 2. února 2016

De stilte rond Christine M., Bad Roomies, Klíč k určování trpaslíků podle deníku Pavla Juráčka, Válka světů


Zvláštní film, který se na první pohled tváří celkem normálně, ale to, o čem vypráví, vlastně normální není. Celkově je ten pohled filmu tak zvláštně zkreslený, že vlastně nevíte, jestli s tím, co zde vidíte, máte souhlasit, anebo vůbec ne. Myslím, že ten film se vás může dotknout, stejně jako vám nemusí říct vůbec nic.

Bad Roomies (2015) - 35 %
Skoro to vpadá, že by to mohla být docela sranda. Ale opravdu jen skoro. Rozhodně to nedrží kvalitu vtipů celou dobu, ale jen v některých záblescích, což je celkem škoda, protože ty postavy nebyly až tak špatné, za což mohli hlavně jejich představitelé. Jenže nakonec je to stejně klišovité a některé nápady jsou zabité.

Containment (2015) - 30 %
Líbí se mi, že se tvůrci pokusili o to, aby vytvořili něco, co bude paranoidní, co bude na jednotlivé postavy tlačit zdi a oni nebudou moct utéct. Tohle omezování prostoru je dobrým nástrojem, ale přece jen to chce trochu umu, aby to dopadlo hodně dobře. Tohle nedopadlo ani dobře a snímek snadno zapadne.

Dobrý film, ale jsem si skoro jistý, že i v té deníkové, tištěné podobě, by ty zápisky byly zajímavé, možná ještě zajímavější, než v tomhle provedení. Ale nejspíš je stejně nikdy číst nebudu. Život Pavla Juráčka rozhodně nebyl jednoduchý a je plný zajímavých zvratů, ale tenhle film mi k jeho minimálnímu poznání stačil.

Válka světů (War of the Worlds, 2005) - 60 %
No tak ne. Na druhé pokoukání už to rozhodně nebylo ono a je zde spousta věcí, které mi klasicky na Spielbergovi vadí - melodramatičnost, která je někdy zbytečná, neskutečný patos a scény, které jsou protahovány, aniž by na mě měly efekt. Vlastně jsem ani necítil už napětí. No, skoro to vypadá, že chci založit klub "Nenávidím Spielberga", ale tenhle film pořád patří k těm, co od něj ještě celkem snesu.

Žádné komentáře:

Okomentovat