pátek 19. února 2016

Podivnější než ráj, Everest, Purpurový vrch, The Girl in the Book, The Girl King


Podivnější než ráj (Stranger Than Paradise, 1984) - 55 %
Jim Jarmusch není v zásadě mým výrazně oblíbeným autorem, i když uznávám jeho nezávislost a líbí se mi, že si dělá filmy podle sebe a také velmi různorodě. Tohle mě ale prostě nedokázalo zaujmout, i když Jarmusch dovede skvěle vykreslit charaktery. Tyhle postavy mě ale prostě nebavily a neviděl jsem na jejich "životech" nic, co by stálo za to vidět. Možná to je ten správný klíč...

Everest (Everest, 2015) - 75 %
Trochu jsem se toho filmu bál, protože jsem si myslel, že to bude hodně vypjaté, že to bude hodně kruté. A ono bylo, ale asi jsem si myslel, že to ve mně zanechá ještě o něco hlubší dojem. Přesto velmi zvládnutý film, kdy z Everestu skutečně šel strach. Není to ale pojato až tak drsně, jak by mohlo. Přesto ve vás tenhle film stopu zanechá.

Purpurový vrch (Crimson Peak, 2015) - 60 %
Vizuálně úchvatný film, kdy některé scény mě naprosto dostaly a já jsem ani nemohl uvěřit tomu, že je něco takového možné natočit. A přesto film nese Guillermův rukopis. V tomhle směru je to krásné, ale příběhově mě snímek nějak moc nedostal, herecky je to fajn, ale ne skvělé. Škoda, vizuál úžasný, ale jinak to prostě není ono.

The Girl in the Book (2015) - 40 %
Nevím, ale mně tenhle film opravdu nic neřekl. Prostě jsem se na to jen díval, ale nějak jsem neviděl smysl v tom, co se snaží říct. Je to vlastně snaha o drama, anebo jen o klasický romantický film, který má hrát na to, že ta hrdinka má vlastně trochu problém? Nevím a ani se mi po tom smyslu nějak moc pídit nechce.

The Girl King (2015) - 50 %
Fajn historický film, který primárně nabízí skutečně to, co žánr tvrdí. Tedy nějakou tu historii. A i když se film moc snaží o to, aby vypadal tak nějak svěže, moderně, drsně, tak takový ve skutečnosti není a jedná se o standardní podívanou, který by klidně mohla být vysílána i v televizi, protože zde nic moc šokujícího není.

Žádné komentáře:

Okomentovat