neděle 28. února 2016

Krotitelé duchů, Perfektní den, Martian Land, North v South, Pirate's Passage


Krotitelé duchů (Ghost Busters, 1984) - 90 %
Tohle je dětská vášeň, která ve mně nadále zůstává. Tenhle film prostě zbožňuji. Je na něm spousta krásných věcí, od parádních triků, skvělých herců, humoru a krásné Sigourney, až po toho obrovského maršmeláka, který vám prostě vyrazí ech a donutí vás se smát, pokud jste film ještě neviděli. Ani po letech to nic neztratilo.

Perfektní den (A Perfect Day, 2015) - 50 %
Hlavně jsem si u tohoto film říkal, o čem všem je vlastně možné točit. Třeba o tom, že je potřeba sehnat lano na to, aby bylo možné vytáhnout z jedné studny mrtvolu, aby nedocházelo k další kontaminaci vody a ta byla pitná. Tohle je problém, který většinou nemusíte řešit, ale jsou krajiny, kde je to pořádný průser. A tohle nám film ukazuje takovou zvláštní cesto, na kterou jsem asi správně nenajel.

Martian Land (2015) - 30 %
Tak nějak je na první pohled jasné, že tohle nebude nic moc. Popravdě je to scénářem špatné i na současnou televizní produkci, ale na druhou stranu mi to trikově nepřišlo až tak odpudivé, jak bych si myslel. Jinak je to ale hodně záběrů na lidi, kteří mluví nebo se divně tváří. To ke hlavní zbraň filmu, která jej tradičně sráží.

North v South (2015) - 20 %
Tohle už jste prostě museli vidět. Tenhle film nepřináší naprosto nic nového, jen ukazuje, jak je možné natočit pořád dokola jedno a to samé. Jeden byl zabit, musí se s tím něco udělat. A to je vlastně celé. Vůbec nic dalšího tenhle snímek nenabízí. Jen tu britskou rádoby drsnost, která mi už vadí.

Pirate's Passage (2015) - 70 %
Ten příběh není špatný, ale já jsem si tak nějak nemohl pomoct a říkal jsem si, že je zvláštní, že zrovna tohle bylo roztahané do celovečerního filmu. A navíc animovaného. Dovedl bych si i představit, že je to hrané, ale je pravda, že takhle to má svoje kouzlo a ta animace je celkem neotřelá. Záběr na poklad ale ukazuje její mezery.

Žádné komentáře:

Okomentovat