úterý 9. února 2016

Cena za něžnost, Hotel Transylvánie 2, 12 Rounds 3: Lockdown, American Hero, Pytlákova schovanka aneb Šlechetný milionář


Cena za něžnost (Terms of Endearment, 1983) - 80 %
Je to melodramatické, chvílemi až moc, ale když máte k ruce takové herce, jaké měl James L. Brooks, tak se vám prostě povede zvládnout všechno. Jack Nicholson je prostě neskutečný a je jedno, kolik mu dále prostoru, on ho využije naplno. Ale není to jen o něm, je to i o ostatních hercích, kteří jsou skvělí. Díky nim je to snadno kousnutelné.

Hotel Transylvánie 2 (Hotel Transylvania 2, 2015) - 80 %
Až mě mrzí, že jsem prvnímu dílu dal jenom 60 %, protože si myslím, že si zaslouží víc. Tohle je zábavný animovaný film, který je určený opravdu pro celou rodinu, a to i přes některé ty drsnější scény, které zde jsou. Jak je to ale animované, tak to prostě vyznívá hezky. Mám rád Sandlerův humor a tady mě zase jednou skvěle bavil.

12 Rounds 3: Lockdown (2015) - 60 %
Žádný skvělý akční film to není, ale až mě překvapilo, že to vůbec není špatné. Omezené prostředí jedno budovy je stále docela dobrým prostředím ve hře kočky na myš. Jsou zde překvapivě drsné scény, ale přece jen mimo kameru, no, a když už jsme u toho, tak mi nevadily ani ty postavy. Jo, s tímhle dílem jsem spokojený. Funguje skvěle samostatně.

American Hero (2015) - 40 %
Velké zklamání ne, ale malé určitě. Tady se nabízel prostor pro celkem ujetou akční komedii, ale oni se rozhodli, že to bude film s poselstvím, který vypráví o jenom superhrdinovi, který si neuměl poradit se svými schopnostmi. Will Smith byl v tomhle lepší, a to i přesto, že trikově snímek úplně nepropadá. Ne, tohle prostě moc nebavilo.

Krásný český film, který ukazuje, že jsme skutečně byli schopni natáčet skvělé komediální a parodické filmy, jen jsme na to pořádně zapomněli. Martin Frič byl neskutečně jistý a sebejistý režisér, který tady vede skvěle mluvené i těch pár němých scén. Do toho výteční herci, kteří se nebojí přehrávat. A účinek je dokonalý.

Žádné komentáře:

Okomentovat