pátek 12. února 2016

Koyaanisqatsi, Final Curtain, Malý princ, Marvel Super Hero Adventures: Frost Fight!, Molly Moonová


Koyaanisqatsi (Koyaanisqatsi, 1982) - 80 %
Dokument beze slov, jen hudba, kamera a všechno propojené dohromady. Dokument o světě a dokument, který má co říct. Beze slov. Má hloubku, a to se musí ocenit. Člověk změnil svět podle obrazu svého, ale je otázkou, jestli je ten obraz lepší než to, co existovalo před člověkem. Ne, rozhodně by se na tom neshodli všichni.

Final Curtain (1957) - 40 %
Ed Wood byl prostě svůj a natočil krátký snímek, kde je herec v podstatě mi, který se snaží jen o to, aby se tvářil vyděšeně nebo překvapeně, většinou ale vypadá směšně. Všechen zvuk (monolog) je z postsynchronu a snaží se právě tímto kecáním vytvářet atmosféru. To se samozřejmě nedaří. Tohle je hezká snaha, ale bez výsledku.

Malý princ (The Little Prince, 2015) - 80 %
Pro příběh Malého prince mám prostě slabost a moc jsem se bál toho, jak se tvůrcům tohoto filmu podařilo zvládnout jeho převedení do současné doby a současnému divákovi. Nemusel jsem se bát. Určitě ne tolik. Ten původní knižní příběh ječ zde krásně převyprávěn a na to je nabaleno ještě něco víc, co funguje. Místy jsem měl pocit, že se celé kouzlo ztrácí, ale pak přišla nějaká scéna, která mě utvrdila v tom, že tohle je dobrý směr. A je.

Nato, že tyhle marvelovské animované filmy moc nemusím, tak tenhle mě docela bavil. Asi je to tím, jak je vánoční a jak je zde postava Santa Clause, ale myslím, že to bude taky trochu tím, že je to po dlouhé době jeden z těch vtipnějších. Musí se tomu ale nechat, že animace je chvílemi celkem příšerná.

Molly Moonová (Molly Moon and the Incredible Book of Hypnotism, 2015) - 40 %
Čekal jsem, že to bude zajímavější, že to bude více fantasy a že to bude celkově dojemnější, ale je to takový průměr, který si pro mě spíše sahá na podprůměr, protože to opravdu až tak moc zábavné není. Známí a zajímaví herci tu mají minimum prostoru a ta hlavní hrdinka to sama prostě neutáhne. Závěr je očekávaný a bez nápadu.

Žádné komentáře:

Okomentovat