pátek 29. listopadu 2013

Apač, 3096 Tage, Dlouhá cesta, Adore, Ali G Indahouse

Apač (Apache, 1954) - 60 %
Film, od kterého jsem očekával poměrně obyčejný western, ale nakonec jsem dostal zajímavou verzi toho, jak bojovat o život a v jakých podmínkách. Dobře, není to celkově až tak silné, ale ta touha žít, která je zde prezentována, touha, která jde přese všechno, je ukázkou toho, jak moc bychom měli milovat svobodu a nikdy se nepodřídit něčemu jinému. Jenže pořád je tu ten otazník. Co nakonec zmůže jedinec proti skupině?
3096 Tage (2013)
3096 Tage (2013) - 55 %
Příběh Nataschy Kampusch je sám o sobě docela děsivý, byl jsem pak zvědavý, jak se ho podařilo promítnout do filmu. Musím říct, že jsem čekal něco trochu znepokojivějšího, než je snímek "3096 Tage". Ta atmosféra musela být místy skutečně šílená, ale tohle snímek nedokázal přetavit ve svou výhodu. Zobrazuje tak něco, co rozhodně není v pořádku, ale díky němu máte pocit, že vlastně holka tolik netrpěla. To je tak těžké natočit něco, co vám vyrve srdce z těla? Vždyť je to příběh podle skutečné události... Dokument o Natasche a její výpověď by v sobě měl mnohem depresivnější atmosféru.
Dlouhá cesta (A Walk to Remember, 2002) - 40 %
A další romantika od velkého Nicholase Sparkse. To je ten spisovatel, co má na svědomí předlohy ke snímkům "Talisman" nebo "Bezpečný přístav". On se chlapec snaží a vy si budete myslet, že sledujete opravdu romanci, kde je něco trochu víc, ale když se nad tím s odstupem času zamyslíte, zjistíte, že vás zase jenom opil rohlíkem a vůbec nic navíc vám nenabídl. Jen hezký film, který vypadá dobře a kde si vaše přítelkyně - a možná i vy - na konci pobrečí.
Adore (Adore, 2013) - 70 %
Ten námět je zajímavý, co si budeme povídat. Dvě ženy, dlouholeté kamarády, které žijí v sousedních domech, se navzájem zamilují do svých synů. Tohle není tradiční téma. O to víc vás bude zajímat, jak to vlastně celé dopadne, jak budou události eskalovat. Film využívá celkem zajímavé přechody v čase, kdy celkem snadno uběhne poměrně dlouhé období, které není nijak ohraničeno. Většinou se ale ztrácet nebudete. Co si budeme povídat, filmu chybí nějaké ty vrcholy, místa, která by vás skutečně odrovnala, ale přesto má příběh své vlastní pojetí a dobré tempo. Zajímavý námět, ale přesto se dostavila určitá rozpačitost z výsledku.
Ali G Indahouse (Ali G Indahouse, 2002) - 70 %
Někdo řekne, že je to kravina, ale na tomhle filmu je vidět, že Sacha Baron Cohen není jen nějaký debil, který se pitvoří, ale ty jeho vtipy mají smysl. Ano, jasně, že je to místy hodně ujeté, jenže stejně budete mít pocit, že se vám snaží něco říct. I když ve filmu vystupuje jako největší idiot, nakonec to není on, kdo je ten největší hajzl. Některé scény baví pořád.

Žádné komentáře:

Okomentovat