středa 24. ledna 2018

Geostorm: Globální nebezpečí, Gun Shy, < harmony />, Lady Bird, Hora mezi námi




Geostorm: Globální nebezpečí (Geostorm, 2017) - 60 %
Čekal jsem, že to bude podle hodnocení katastrofa, ale je to takový celkem normální - a relativně normálně stupidní - americký katastrofický film, kde vlastně o tu katastrofu až tak nejde, protože lidé se jí snaží zabránit, nikoli ji přežít, protože již propukla. Asi jsem čekal, že to bude mnohem destruktivnější, ale i tak si myslím, že to bylo fajn.

Gun Shy (2017) - 50 %
Místy je snímek hodně velká blbost, která nebaví, ale místy je to i celkem fajn ptákovina, která vás dokáže rozesmát. Antonio Banderas si tady užíval spíš natáčení, pokud vůbec, ale divák už takový zážitek mít nemusí. Přece jen to má ale celkem dobrý drive a za mě to bylo snesitelné až do samotného konce. Vtipů - lepších - mělo být víc.

< harmony /> (Hâmonî, 2015) - 55 %
Je to hodně roztahané, ale místy se na snímek docela dobře kouká. Je vidět, že i anime se vyvíjí a klasická kresba má nové prvky, je v určitých ohledech dokonalejší. Po grafické stránce se snímek povedl, ale přece jen si myslím, že je to až moc dlouhé a dějově to není tak zajímavé, jak by to zajímavé být chtělo.

Lady Bird (2017) - 70 %
Herecky je snímek prostě natolik dobrý, že vás přesvědčí o tom, že má pořád ještě smysl sledovat filmy o tom, jak se dívka nebo mladík stávají ženou, respektive mužem. Lady Bird není vždy příjemná, ale jen ukazuje, jak je dospívání náročné, o to více v křesťanském světě, který je ještě o celkem striktní.

Hora mezi námi (The Mountain Between Us, 2017) - 60 %
Líbilo se mi, že ta survival část není natočená zbytečně jako akční film, ale že se naopak jedná o snímek spíše rozjímavý, s pomalým tempem. Jenže když pak došlo na finále, říkal jsem si, že to vlastně celé bylo zabité, že to celé bylo jen kvůli té špatné poslední části a to mi přijde jako velká škoda.

Žádné komentáře:

Okomentovat