pátek 12. ledna 2018

Loganovi parťáci, Lovci démonů (10. sezóna), Osudový dotek, Lovci démonů (11. sezóna), Příšerná tchyně


Loganovi parťáci (Logan Lucky, 2017) - 50 %
Soderbergovy snímky mám v poslední době docela rád, ale "Loganovi parťáci" mi vůbec nesedli. Je super, jak je to natočené, jak je zde snaha zachytit jižanské prostředí, což se povedlo, ale dějově mě film prostě nebavil a k jednotlivým postavám jsem se nějak neodkázal dostat. V tomhle to pro mě byla trochu nuda.

Lovci démonů (10. sezóna) (Supernatural, 2014-2015) - 60 %
Skoro by se chtělo říct, že tohle je devátá sezóna jako přes kopírák, jen s tím rozdílem, že tentokrát není v pořádném průseru Sam, ale Dean. Jde jen o to, jak se z průseru dostane a kdo u toho umře a případně se vrátí a v jaké podobě. Do toho jsou zde naštěstí ještě díly, které přímo nerozvíjejí hlavní linii a ty zůstávají nejlepší. Jeto smutné, ale už je dlouhodobě zřejmé, že hlavní linie se moc nemá kam posunout, pokud bude stále vedena stylem, že jeden z bratrů umírá.

Osudový dotek (The Butterfly Effect, 2004) - 60 %
Od tohoto snímku jsem rozhodně čekal víc, alespoň podle toho, jaké byly názory na něj, jak se o něm mluví a jaké jsou divácké recenze. Ale po skončení jsem si říkal, že bylo celkem jasné, jak tohle skončí, tak co je na tom tak bombastického. Je to rozhodně dobrý námět, ale dalo se z něj vytěžit mnohem víc.

Lovci démonů (11. sezóna) (Supernatural, 2015-2016) - 70 %
Musím říct, že jedenáctá sezóna mi po delší době zase docela sedla. I když to vypadalo, že by se zase mohlo řešit, že jeden z bratrů umírá nebo se dostane na druhou stranu, není tomu tak, naopak se vracejí staré postavy, aby znovu nakoply příběh, a docela se to daří. Jasně, je to větší než velké zlo, ale to se dalo čekat, a pro tentokrát je to docela snesitelné. Finále ve své velkoleposti celkem funguje, což je dáno zajímavým - a nečekaným - propojením osudů postav.

Příšerná tchyně (Monster-in-Law, 2005) - 40 %
Čekal jsem, nebo jsem spíše možná trochu doufal, že by to mohlo být vtipné. Ale nakonec to moc vtipné nebylo. Je vidět, že se moc hraje na obě představitelky, což nakonec vedlo k tomu, že se film smrskl na jejich hašteření a to ostatní není podstatné, i když se nám finále snaží říct něco jiného. Není se čemu divit, že v hlavní mužské roli není žádná hvězda.

Žádné komentáře:

Okomentovat