úterý 30. ledna 2018

Ztracen v džungli, Kenny, Zabiják Khali, Sexy botky, Tvář vody




Ztracen v džungli (Jungle, 2017) - 60 %
Dobrý snímek, dobře zahraný, ale tak nějak jsem měl pocit, že to je přesně to, co očekáváte, jen s tím rozdílem, že je to místy hodně drsné. To se mi líbilo, ale prostě jsem měl pocit, že i když to je něco, co někdo prožil, film nedokázal to utrpení, které musel prožívat, správně přenést i na diváka, a to je škoda.

Kenny (2017) - 60 %
Dokument, který není ani tak zajímavý proto, že se soustředí na Kennyho Dalglishe, ale spíše na to, jakými momenty fotbalové historie si mimo jiné prošel. A to nejsilnější je prezentováno hned na začátku, čímž dokument dostává takový zvláštní cyklický charakter, protože se události věnuje i na konci. Ano, tohle je rozhodně silný moment historie a dokument ho podal dobře.

Zabiják Khali (Khali the Killer, 2017) - 50 %
Docela se mi líbilo, jak se film pokusil spojit akci s osobním dramatem - v tomto případě se jedná o záchranu babičky a vytvoření rodiny, i když je hlavní postava nájemný vrah a sakra mladý - ale nakonec to není tak odvážné nebo drsné, jak by se top chtělo tvářit. A vedení děje je nakonec docela nuda.

Sexy botky (Kinky Boots, 2005) - 70 %
Líbí se mi téma, líbí se mi, jak je to bizarní, myslím v ději, protože dědictví firmy na boty, které zachrání jedině queer queen je prostě skvěle padlé na hlavu, ale má to svoje kouzlo. A herecky, hlavně díky výkonu Chiwetela Ejiofora, který neumí moc dobře zpívat, stojí film za pozornost. Jen nesmíte mít předsudky jako některé postavy.

Tvář vody (The Shape of Water, 2017) - 90 %
Vůbec jsem nevěděl, co od toho snímku čekat. Proč má romance mezi dívkou a monstrem 13 nominací na Oscara? Popravdě, odpověď na to si nejsem doposud jistý, tohle není film, který by akademie normálně ocenila, ale musí se uznat, že je to film nádherně zrežírovaný, s krásným vizuálem, úchvatnými hereckými výkony a skvělou kamerou, která se nebojí. Ano, zážitek to rozhodně je. A ta hudba!

Žádné komentáře:

Okomentovat