úterý 9. ledna 2018

Dancing Day, Most (3. sezóna), Monty Pythonův létající cirkus, Liga spravedlnosti, Zlatá sedmdesátá


Dancing Day (2017) - 50 %
Musím říct, že mě na první pohled zaujalo, jak kvalitně je to natočeno. Nejsem si jistý, kolik toho mají autoři za sebou, ale tohle je technicky hodně dobré, je zde výborná práce se zvukem a hudbou, ale i herecké výkony mě zaujaly na to, že se má jednat o improvizaci. Jsou dobří. Já jsem na dějové filmy, tohle mi přišlo spíše lyrické, ale komu to sedí, bude se mu to líbit.

Most (3. sezóna) (Bron/Broen, 2015) - 85 %
Ze začátku jsem nemohl seriálu odpustit, že se zbavilo Martina, který mi přišel jako skvělý kontrast k Saze Norén, ale případ mě dovedl natolik strhnout, že jsem jim tuhle skutečnosti i odpustil. Navíc její nový kolega, Henrik, je natolik zajímavou postavou, že vás docela brzy dokáže strhnout na svou stranu. Děj se nám komplikuje, vztahově to není nudné a prostor pro pokračování rozhodně je. Jsem zvědavý, co bud dál.

Monty Pythonův létající cirkus (Monty Python's Flying Circus, 1969-1974) - 90 %
Zkoušel jsem tenhle seriál, když jsem byl ještě náctiletý a nic ve mně nezanechal, protože jsem do něj prostě nedokázal proniknout. Teď už jsem si ho užil naplno a musím říct, že mi ten šílený, absurdní a suchý humor prostě sednul. Jasně, jsou tu trapné scény, ale taky jsou tu scény naprosto geniální. Poslední série už byla slabší.

Liga spravedlnosti (Justice League, 2017) - 40 %
DC asi chtělo, aby se natočila další týmovka. A přesně to se povedlo. Komiksová týmovka, která obsahuje spoustu známých postav, ale která jako týmovka funguje asi tak posledních pět deset minut. Děj je nesmírně předvídatelný a záporák je hodně nudný, bohužel stejně jako tým kladných hrdinů. Flash je alespoň zábavný. A to je všechno.

Zlatá sedmdesátá (That '70s Show, 1998-2006) - 80 %
Kdyby nebylo sedmé a osmé sezóny, kde je vidět, jak už se ani hercům - některým - moc nechtělo hrát, případně úplně odešli, kdyby se vztah Erica a Donny nevyvinul na začátku sedmé série tak blbě, tak tomu dám i více, ale takhle se ukázalo, že se nepodařilo dlouhý a vtipný seriál dotáhnout do konce. Je to škoda. Ty postavy jsou skvělé a rád jsem s nimi jejich příběhy prožíval.

Žádné komentáře:

Okomentovat