úterý 23. ledna 2018

Ferrari: Cesta k nesmrtelnosti, Geo-Disaster, Germinal, Goodbye Christopher Robin, Gook




Ferrari: Cesta k nesmrtelnosti (Ferrari: Race to Immortality, 2017) - 50 %
Když se na tenhle film dívám, je to vlastně památník toho, kolik lidí umřelo při závodění, a to jen v letech 1950 až 1960, navíc jen při jednom druhu závodu. 39 lidí není zrovna málo. Je to hezká vzpomínka na ně, ale tak jsem si říkal, jestli jsou skutečně nesmrtelní, jestli jejich jména budou znát lidi mimo motosport.

Geo-Disaster (2017) - 30 %
Když víte, co od podobných snímků čekat, asi vás moc nerozhodí, když dostanete béčkovou, možná skoro céčkovou podívanou, která je hodně hloupá, a i když plakátem slibuje, že se bude jednat o něco hodně trikového, nakonec tu triky skoro nejsou. Jasně, není to dobré, ale s tím se dalo počítat. Vyloženě mě to nezhnusilo.

Germinal (Germinal, 1993) - 80 %
Velmi dobrá ukázka toho, jak jsou Francouzi schopni natočit historický film a nebrat si při tom servítky Je to hodně realistické, je to hodně špinavé a místy je to sakra drsné! "Germinal" je o francouzské historii, která rozhodně nebyla vždy pěkná a ocitla se v uličkách, které nikam nevedly, jen ke krveprolití.

A. A. Milne byl zajímavou osobností a zanechal po sobě dílo, které přetrvá generace, a to asi nejspíš proto, že je to tak jiné a tak zvláštní. Snímek "Goodbye Christopher Robin" dává zajímavý vhled do toho, jak umělecké dílo může vzniknout a jak ovlivní život jeho tvůrce a jeho blízkých. Herecky velmi dobré.

Gook (2017) - 80 %
Myslel jsem si, že to bude jen další rádoby umělecký film, ale tohle je dobrý film, který zajímavě využívá černobílé provedení, které přece jen v jeho případě dokáže umocnit emoce. Herecky je to zajímavé v tom, že máte chvílemi pocit, že je to amatérské, stejně jako chvílemi si říkáte, jak je to dobré.

Žádné komentáře:

Okomentovat