pátek 26. ledna 2018

Naděje a sláva, Hodina pušek, How the Grinch Stole Christmas!, Co si ušít do výbavy, Hladová srdce




Naděje a sláva (Hope and Glory, 1987) - 70 %
O válce je možné točit skutečně různé filmy, což snímek "Naděje a sláva" jen dokazuje. Není to drama, kde by nebylo východisko, je to snímek o tom, jak válku vnímá dítě a jak je jeho pohled zkreslený, což může být na jednu stranu komické, na stranu druhou vás to ale může přinutit se v křesle ošívat.

Hodina pušek (Hour of the Gun, 1967) - 60 %
Celkem standardní western, kdy třeba u Jasona Robardse máte pocit, že měl ve westernech jednu pozici a tu používal. Ale přesto je to poloha, která mu sedí a díky které jsou jeho postavy více jak snesitelné. Na western mi to místy přišlo až příliš ospalé, což trochu kazilo zážitek z filmu a jeho celkový dojem.

Hodně se mi líbila hraná verze, přece jen mám rád Jima Carreyho, ale musím uznat, že i ta kreslená, krátká, má stále hodně co do sebe. Třeba to, jak se Grinch pohybuje to je krásně kresleno. A do toho všeho hlas Borise Karloffa, který nezklame ani ve chvíli, kdy nevidíte jeho obličej. Za mě animovaná paráda.

Co si ušít do výbavy (How to Make an American Quilt, 1995) - 60 %
I když to na první pohled vypadá jako hodně ženský film, a on také hodně ženský je, přece jen hlavní postavy jsou tu ženy, tak třeba pohledem Winony se řeší problémy, které může mít i muž. Nejistota toho, co člověk vlastně očekává. Tohle se mi líbilo, to přemítání, ta jasná odpověď v závěru už tolik ne.

Hladová srdce (Hungry Hearts, 2014) - 70 %
Herecky je snímek naprosto dokonalý. Adam Driver ukazuje, že je jedním z nejlepších herců své generace, všestranný a skvělý, Alba Rohrwacher vedle něj pak ztvárnila roli tak, že pochopíte všechno, co se děje, i když s tím nutně nemusíte souhlasit. Hodně depresivní zážitek, ale snímek kvalitní.

Žádné komentáře:

Okomentovat