úterý 16. ledna 2018

Jak vytrhnout velrybě stoličku, Ladíme 3, Ať žijí duchové!, Ali and Nino, All Saints


Tomáš Holý byl prostě tak roztomilý, tak bezprostřední, tak skvělý, že vás filmy s ním prostě musí strhnout. Navíc jeho chemie s Františkem Němcem je prostě skvělá. I když je scénář Marie Poledňákové někdy hodně takový křečovitý a některé scény jsou strojené, herci je zvládnou skvěle a film prostě hladí po duši.

Ladíme 3 (Pitch Perfect 3, 2017) - 60 %
Do třetice všeho dobrého. Dějově to není tak dobré jako předchozí filmy, co si budeme povídat, je to vlastně docela slabé a možná až moc ujeté, prostě proto, aby to strhlo diváky i potřetí. Ale hudební čísla jsou zde pořád dobrá a rozhodně stojí za sledování. Holkám nic nechybí a jejich hudební aranže jsou pořád super.

Ať žijí duchové! (1977) - 80 %
Tahle pohádka je přece jen taková krásně naivní, že nemohu jinak, než hodnotit vysoko. Je tady tolik hlášek, že ani nevím, že jsou odsud, a to je sám používám. Navíc ty písně jsou prostě nezapomenutelné a Svěrák s Uhlířem se na nich v tom nejlepším vyřádili. Pořád mě to i po letech baví.

Ali and Nino (2016) - 60 %
Popravdě jsem si myslel, že to bude jen romantická kravina, ale ono se nakonec ukázalo, že na tom historickém pozadí to má docela dobrou sílu a že to není vyloženě sladkobolné, sad až na konec, který už je zbytečně moc srdcervoucí, což je dáno ještě tím, že je to natočeno zpomaleně. Ale tady titulní dvojice prostě funguje.

All Saints (2017) - 50 %
Snímek "All Saints" je pořád strašně náboženský a je to na něm moc vidět, ale když si uvědomíte, že ten film není primárně o křesťanství, ale o tom, že si lidé jsou schopni pomáhat, že jim na sobě záleží, tak je skoro i pěkné vidět, že tam venku někde existuje naděje, i když malá a prostě jen pro někoho, kdo má štěstí na dobré lidi.

Žádné komentáře:

Okomentovat