středa 31. ledna 2018

Last Flag Flying, LBJ, Lipstick Under My Burkha, Love Linds You in Charm, M.F.A.




Last Flag Flying (2017) - 60 %
Richard Linklater je podle mě filmový vizionář, který dokáže přijít s takovým způsobem natáčení filmu, který je prostě zajímavý. Asi proto od něj očekávám víc, než mi dal snímek "Last Flag Flying". Herecky výborné, ale dějově je to prostě nudné. Kritika je zde velmi slabá, což mě docela mrzelo. Čekal jsem víc.

LBJ (2017) - 50 %
Woody Harrelson je hvězdou tohoto filmu, což je trochu škoda. Ne proto, že by byl špatný, on je skvělý, ale jsou zde i další herci, kteří rozhodně mají na to, aby hráli první ligu a ne jen celkem nudné přicmrndávače. Tenhle snímek měl mnohem větší potenciál než jen ukázat Woody schopnosti a mistrovství maskérů, které přesto někdy vypadá uměle.

Dobrý snímek o tom, jaké je postavení ženy. I když se jedná o trochu jinou kulturu, než je ta evropská, jsou zde spojující body, které jsou patrné. Postavení ženy není jednoduché a někde je ještě těžší. Hledají pak různé cesty, jak uniknout tlaku, předsudkům, ale i osudu, který si přichystaly a který není tak krásný, jak by chtěly.

Love Linds You in Charm (2015) - 40 %
Na jednu stranu je celkem fajn, že se děj romantického filmu vydá i mezi Amiše, ale na druhou stranu je to pořád jen film o tom, jak naivní holka pozná, že svět není vždy pěkné místo - i když tady je to ještě docela v pohodě - a nakonec si uvědomí, že láska, kterou měla na dosah a nebyla si jí jistá, je ta pravá. Celkově hodně naivní.

M.F.A. (2017) - 60 %
Dobré téma, dobře zpracováno, teď myslím vizuálně, ale snímek by si zasloužil, aby byl pojat trochu jinak. Buď jít ještě hlouběji do psychologie a vzít to ještě o něco vážněji, anebo - a to by bylo lepší - kdyby to bylo trochu víc bizarní a drsnější, možná i odlehčené v některých chvílích. Takhle to moc tlačí na pilu, aniž by to skutečně k tématu něco přineslo.

Žádné komentáře:

Okomentovat