sobota 6. ledna 2018

Špunti na vodě, Jisté ženy, Válka o planetu opic, Black Dynamite, Fargo (1. sezóna)


Špunti na vodě (2017) - 40 %
Myslel jsem si, že by tohle mohl být zábavný český film, taková ta komedie, která sice není nic světového, ale dovede vás místy rozesmát. Jenže tohle se nestalo. Spousta zajímavých herců, z kterých se nepodařilo dostat v podstatě skoro nic. Tohle je skoro trestuhodné plýtvání lidským potenciálem. A vlastně i lidským časem.

Jisté ženy (Cetain Women, 2016) - 40 %
Skvělá Laura Dern, nezajímavá Michelle Williams a až příliš klasická a stále více mužoidní Kristen Stewart ve filmu, který si řekl, že pomalé tempo je směr uměleckých filmů, které mají velké ambice. Škoda že mě ani jeden osud, ani jedna postava nedokázaly skutečně zaujmout. Nevím, proč stojí film za to sledovat.

Válka o planetu opic (War for the Planet of the Apes, 2017) - 90 %
Výborné zakončení celé trilogie, které v sobě má trochu moc křesťanské symboliky, ale dá se to pominout, protože stejně budete fandit opicím. Lidé si zaslouží svůj osud, ať už proto, jak se chovají k přírodě a ostatním druhům, ale i k sobě navzájem. Ta symbolika je v tomhle dobrá a silná. Navíc tu jsou skvělé postavy a silný příběh.

Black Dynamite (2011-2015) - 95 %
Já jsem si říkal, že by to mohlo být dobré, ale že to bude až tak dobré, to jsem skutečně nečekal. Je to mnohem odvázanější než skvělý film, jde to ještě dál a má to neskutečné hlášky, stejně jako si to dělá prdel z celebrit a rasismu. Tohle je prostě pecka a já jsem rád, že jsem se k tomu konečně dostal. Místy jsem se tlemil neskutečně.

Fargo (1. sezóna) (Fargo, 2014) - 80 %
Docela mě překvapilo, že se námět povedlo převést do seriálové podoby velmi dobře a byl mu zachován ten správný černý humor, kdy hlavně Billy Bob Thornton je v tomhle směru naprosto skvělý. Martin Freeman dokazuje, že mu sedí komplikované postavy, rozhodně není tak průhledný, jak byste si mysleli.

Žádné komentáře:

Okomentovat