úterý 28. ledna 2014

Divnovlásky, Lady a Tramp, Notting Hill, Ichi the Killer, Burlesque Assassins


Divnovlásky (2008) - 25 %
"Divnovlásky" aneb utrpení mladé svobodné matky. Neskutečně banální film o tom, jak to může být někdy těžké, jaké problémy musí chudák žena řešit, jen si je možná v tomhle případě dělá tím, že je prostě neschopná. Geislerová hraje velmi protivnou postavu a ani její filmové dcerky zde nejsou nijak příjemně napsané a ani moc snesitelné. Taková podivná moderní romance počesku, která se snaží být hezká, ale je spíš únavná.

Lady a Tramp (Lady and the Tramp, 1955) - 75 %
Ano, je to hezké, ten příběh je pěkný, ale vzhledem k tomu, že už ho člověk viděl mockrát v modernější podobě, už to není úplně ono. Na druhou stranu je tohle snímek 60 let starý. Opět se ukazuje, jak moc je Hollywood závislý na myšlenkách, které tvůrci přinesly už dávno, a nejsou moc schopni o nějakou zásadní inovaci. Škoda, že jsem tenhle snímek neviděl dřív. A škoda, že jsem ho viděl s českým dabingem.

Notting Hill (Notting Hill, 1999) - 60 %
Po britských romantických komediích zase tak neprahnu, ale je to pořád lepší, než americké romantické komedie. Navíc si myslím, že Richard Curtis scénáři přece jen dal něco z toho, co ho v současné době dělám naprostým britským filmovým géniem, a to právě díky romantickým filmům, které jsou ale pokaždé jiné. Pravda, nakonec si z "Notting Hillu" asi budete pamatovat hlavně Rhyse Ifanse, ale i to někdy stačí.

Ichi the Killer (Koroshiya 1, 2001) - 60 %
Snímek, který se sám o sobě stal legendou. Je to jeden z těch japonských, které rozhodně nejsou přístupné každému, a to především proto, že v rámci násilí a toho, co je ve filmu zobrazeno, se skutečně jedná o něco, co hned tak nevidíte. Takashi Miike ukázal, jak moc velký je filmový šílenec, a předvedl, že násilí je skutečně možné zobrazit velmi krvavě a velmi realisticky, téměř se chce až říct, že z hlediska vnitřností a krve byl k divákovi neskonale štědrý. Mám rád násilí ve filmech, prostě to tak je, násilí patří k životu, bohužel, ale tady jsem měl pocit, že se přece jen trochu zapomnělo na příběh. Pravda, některé gore se vám ale vryje do paměti a Japonci ukazují, jak velkými mistry v něm jsou. Samozřejmě nechybí ani úchylné scény, které se týkají sexu a jeho podivných podob, to by nebyli Japonci.

Burlesque Assassins (2012) - 45 %
Tohle je prostě podivná věc, která si bere na paškál 50. léta a konec války. Jedná se vlastně o špionážní crazy komedii, ale s menším rozpočtem, která si dělá legraci z totalitních vůdců a vlastně možná i žánru. Je vidět, že autor špionážní žánr zná, ale moc tlačí na pilu a moc se snaží být vtipný. Líbí se mi stylizace tohohle filmu, to, že si vystačí jen s částečnou nahotou a přesto je sexy, ale to prostě nestačí. Ten příběh je moc nudný. Jako několikastránkový komiks s vhodnou kresbou by to mohla být sranda, ale jako hodinu a půl dlouhý film je to slabé. Postavy, i když jsou sexy, jsou strašně ploché a nezajímavé. Nejde se s nimi jakkoli propojit. Roxi to ale neskutečně sluší.

Žádné komentáře:

Okomentovat