pátek 17. ledna 2014

Kapitán Phillips, All Thing to All Men, The East, The Hot Flashes, The Lifeguard


Kapitán Phillips (Captain Phillips, 2013) - 90 %
Neskutečně autentický film, což se dalo od Paula Greengrasse čekat, ale tentokrát je to autenticita ve stylu "Letu číslo 93", nikoli ve stylu "Zelené zóny". Tentokrát do toho dal Greengrass opět emoce, nikoli jen skvělé provedení vojenské akce. A ty emoce jsou zde hlavně kvůli Tomu Hanksovi a čtyřem somálským pirátům. Hlavně v závěru pak Tom Hanks ukazuje, jak je velkým hercem a že je stále onou jistotou, který předvede výkon, který stojí za zhlédnutí. Z tohohle filmu vás bude mrazit proto, že se příběh skutečně stal, ale hlavně proto, že si ho sami prožijete.

All Things to All Men (2013) - 30 %
Snímek někdy uváděný také jako "The Deadly Game". Tahle britská vlna drsných detektivek/thrillerů z londýnských a jiných britských ulic, mě nijak závratně nenadchla. Je jich celkem dost a člověk má pocit, že je jedna jako druhá, jen ty obličeje jsou trochu jiné. Problém tohohle filmu je v tom, že vlastně ani není moc drsný, není ani moc chytrý a už vůbec není zábavný. Je sice hezké, že se každý nesnaží napodobovat Ritchieho, ale když ani příběh za nic nestojí, tak to je potom prostě nuda.

The East (2013) - 20 %
Co tohle má být? Akční film natočený umělecky? Environmentální drama s přesahem? Nevím, čím vlastně chtěl tenhle snímek zaujmout, jen můžu říct, že se mu to v mém případě nepovedlo. Nepříjemné postavy, kterým se prostě nedá fandit, do toho ještě snaha říct světu, že lidé se chovají k přírodě ošklivě. Chovají, ale proč o tom musíme slyšet ve filmu, který by měl asi být v první řadě akční. Anebo se tak tedy jen tváří. Neskutečný paskvil, který, doufám, nebude masovou záležitostí, i když je vidět, že se jedná o další odpověď na to, jak točit film, které nebudou hollywoodské. Proč se tohle radši nenatočilo jako dokument?

The Hot Flashes (2013) - 40 %
Na celkem nepříliš výrazný film se jedná o zajímavé obsazení, i když je pravdou, že ani jeden z herců a hereček není zrovna první liga. Na Erica Robertse se ale rád koukám a po dlouhé době zase někde vidět Brooke Shileds také docela potěšilo. Jedná se o klasický televizní film, tentokrát o tom, že pět starších žen chce hrát basket pro dobrou věc - rakovinu prsu. Konfrontují se s mladými holkami, se svými vlastními problémy a končí to více méně dobře. Na odpoledne hezké, ale pak jdete dál a na film zapomenete.

The Lifeguard (2013) - 50 %
Ale jo. Za to, jak je to podáno celkem civilně, nepateticky, a za to, že je Kristen Bell výborná, si to minimálně ten průměr zaslouží. Jen je škoda, že je to takové unylé, místy strašně prázdné a vlastně i nudné. Je tu nějaká velká událost, ale najednou máte pocit, že je vlastně celkem obyčejná. Díky tomuhle si můžete snadno uvědomit, že smrt je prostě součástí života. Není to obyčejná událost v našich životech, ale prostě tam nesmazatelně patří. Celkem depresivní. Označovat tenhle film za komedii je skutečně hloupost.

Žádné komentáře:

Okomentovat