neděle 12. ledna 2014

Ulovit miliardáře, Season of Miracles, Zjizvená tvář, Znamení, Starsky & Hutch


Ulovit miliardáře (2009) - 20 %
Nemám rád tohle afektované herectví, prostě mi to nesedí. Je to přehnané a nakonec to ani není vtipné. Tomáš Vorel se zase snaží upozorňovat na nějaké ty problémy společnosti. To se mu celkem daří, jen zvolil formu, která prostě není přístupná každému, respektive skoro nikomu. Vorel navíc šel cestou přílišné doslovnosti, která celkem úspěšně nudí. Závěr je pak už vlastně o ničem a člověk ani neví, co by si z toho měl vzít. Nekouká se na to dobře.

Season of Miracles (2013) - 40 %
Ti herci jsou prostě nějací divní. Ne jen ten, co hraje autistu, ale tak nějak všichni. Děti i dospělí. Dvakrát tomu nepomáhá ani digitální kamera. Jde o baseball a o baseballu se točí jen výborné filmy. No, jak se ukazuje, točí se i celkem obyčejné. Tohle je film pro všechny generace, kdy pro všechny bude znamenat to stejné - celkem odpočinkově strávených 80 minut času s tím, že se dostaví nějaká ta emoce, což je ale spíše vynucené, než přirozeně vyplývající z příběhu. Proč se vlastně baseball tak moc spojuje s bohem? Má to něco společného s tím, že se mu hráči ten míček snaží napálit do koulí? No, ať je to jak chce hezké, tohle není film, který bych si někdy dal podruhé.

Zjizvená tvář (Scarface, 1983) - 80 %
Když už jsem měl to štěstí vidět původní film z roku 1932, musím říct, že Oliver Stone (scénář) a Brian De Palma (režie) odvedli skutečně úžasnou práci a světu představili naprosto jiný film, který je velmi intenzívní a hned po prvním setkání s Montanou budete vědět, že Al Pacino bude vládnout. Tohle je neskutečně syrový film, který není ničím jiným než popisem sebedestrukce člověka, který chce všechno. A já tohle prostě můžu.

Znamení (Signs, 2002) - 65 %
Když jsem tenhle snímek viděl poprvé, zamlouval se mi. Líbilo se mi, jaký je ten příběh. No, a koneckonců to také bylo dáno tím, že jsem v té doby byl strašně ovlivněný dojmy ze "Šestého smyslu". Film se mi rozležel v hlavě a zůstaly mi v hlavě spíše jen některé komické scény a některé, které v konečném důsledku komicky vyznívají, což rozhodně nebylo zamýšleno. Je to patetické, strašně patetické, ale pořád je to to nejlepší, co Shyamalan natočil. To, jak se postupně odhaluje to, co se stalo manželce, to je však natočeno naprosto bezchybně. A sem tam je to prostě sranda hlavně díky skvělým dětem.

Starsky & Hutch (Starsky & Hutch, 2004) - 75 %
Výborná komedie, která má některé naprosto skvělé momenty (viz Will Ferrell a jeho rolička) nebo postavy (viz Snoop Dogg a jeho Méďa). Retro styl je naprosto úchvatný. Takhle se vzdává hold skvělým starým seriálům. Navíc to drží i žánr, což je ještě lepší. Rozhodně komedie, která si zaslouží pozornost i po deseti letech. Myslel jsem, že už mě to tak bavit nebude, ale opak je pravdou. Baví mě to ještě víc než tenkrát.

Žádné komentáře:

Okomentovat