středa 8. ledna 2014

Chceš mě, chci tě, Návrh, Imaginárium Dr. Parnasse, Saturnin, Alenka v říši divů


Chceš mě, chci tě (The Ugly Truth, 2009) - 80 %
Nemůžu si pomoct, ale s tímhle filmem mám spojené jenom samé dobré pocity. Ano, mám rád Gerarda, s tím se prostě nedá nic dělat, ale ta komedie mi přišla zábavná, chemie mezi postavami naprosto skvělá. Já vím, že to hodnocení je přece jen trochu nadnesené, ale já se při zhlédnutí skvěle bavil, a to je to hlavní, co jsem od filmu očekával. Z toho důvodu dávám vysoké hodnocení, protože tuhle romantickou komedii si i celkem pamatuji, což také není pravidlo.

Návrh (The Proposal, 2009) - 60 %
Také poměrně zdařilá komedie, kterou jsem viděl v těsném závěsu za "Chceš mě, chci tě". Docela mě mile překvapilo, že Sanda Bullock dokáže dobře hrát být vtipná a přitom jí ani nevadí, že je to romantický žánr. Tohle je mimochodem přesně ten tip filmů, kam Ryan Reynolds sedí. Některé scény výborné, ale zase tolik mi z toho filmu v hlavě nezůstalo.

Imaginárium Dr. Parnasse (The Imaginarium of Doctor Parnassus, 2009) - 70 %
Na "Imaginárium Dr. Parnasse" mám z kina jednu nepříjemnou vzpomínku, díky které jsem ve filmu neviděl Johnnyho Deppa. Ano, na ten film jsem šel hlavně kvůli Heathovi, který nezklamal. Líbí se mi, jak si Gilliam s nastálou situací poradil. Všichni aktéři to zvládli naprosto skvěle a vizuálně je snímek neskutečně zajímavý, což se ale od Gilliama dalo čekat. Scénář přece jen malinko pokulhává, ale na tohle jdete s tím, že to bude spíše umělecký, než popcornový zážitek.


Saturnin (1994) - 90 %
Jedna z nejlepších komedií posledních 20 let, pokud ne vůbec ta nejlepší. Krásná ukázka toho, že jsme pořád schopni natáčet kvalitní zábavu, jen je potřeba, aby se toho chopili ti správní lidé a aby měli po ruce ten správný námět. Se "Saturninem" se v podstatě nedalo šlápnout vedle. Herecky výborný film, některé hlášky už dávno zlidověli. Tohle je prostě něco, u čeho neprohloupíte, ať je to kniha, film, anebo třeba divadelní představení. Humor, který je podáván ne jako venkovská odrhovačka, ale jako symfonie.

Alenka v říši divů (Alice in Wonderland, 2010) - 50 %
V kině mě snímek nadchnul, ale bylo to hlavně díky barevným orgiím. Ano, kdo by sem tam neměl rád trochu toho kýče. Jenže pak se mi film rozležel v hlavě a osobně ho považuji za jeden z nejhorších, jaké Tim Burton natočil. Depp si zde zase našel tu správnou roli pro sebe. A je skvělý, je vtipný. A je stejný jako v jiných filmech poslední doby, i když maska je jiná. Vizuální orgie jsou hezké, ale titulní Alenka nenašla v Mie tu správnou představitelku. Vlastně se mi celkem úspěšně protiví. Tohle je prostě něco, co mi nesedlo. Skvělí herci, zajímavá role, ale proč tohle musí být adaptace zrovna "Alenky"? Dějově je prostě jen další hollywoodský spektákl.

Žádné komentáře:

Okomentovat