neděle 19. ledna 2014

Cizinec v nás, The Suspect, Vše je ztraceno, The To Do List, Turbo


Cizinec v nás (The Stranger Within, 2013) - 35 %
Někteří lidé vypadají na digitální kameře divně. Trochu jako retardi. Tady jsem měl ten pocit od začátku do konce. William Baldwin se až neskutečně podobá Alecovi, jen ještě není tak silný. Hlas má ale také skoro stejný. Asi trochu opožděná dvojčata. Tohle je ten typ filmu, kde se půl hodiny nic neděje, pak najedou velké drama, násilí, šoky, a pak zase půl hodiny nic. Vzhledem k délce filmu je celkem pochopitelné, že se toho opravdu mnoho nestane, i když máte mít pocit, že opak je pravdou. To, že jsou zde nějaké rádoby hororové scény, je sice hezké, ale chtělo by to méně klišé.

The Suspect (2014) - 60 %
Celkem zajímavá myšlenka. Jsme ve věznici na malém městě, kde čeká černoch na svůj výslech, který má provést šerif a jeho zástupce. Tenhle černoch totiž vykradl banku. Jenže všechno není tak jasné, jak se na první pohled zdá. Hned po půl hodině se dozvíte, jak se vlastně věci mají, a musím říct, že to je celkem zajímavé. Ne úplně uvěřitelné, hlavně z hlediska legislativy, ale jinak budiž, mohlo by to být zajímavé. Škoda, že je ten závěr zase tak zbytečně srdceryvný. Jinak by to mohla být opravdu dobrá jednohubka.

Vše je ztraceno (All Is Lost, 2013) - 90 %
Neskutečná ukázka vůle přežít. Ano, srovnání s "Gravitací" se nabízí, a to i v tom smyslu, že místy jsou zde velmi dobré efekty, respektive provedení vypadá neskutečně uvěřitelně, což je dáno i neskutečným hereckým výkonem Roberta Redforda. Tohle podstoupit ve věku, kdy většina lidí už vyhlíží svého favorita mezi domovy důchodců nebo nedej bože rakvemi, on se pustil do celkem náročného natáčení a předvedl, že je skutečnou legendou. I když je to chvílemi přece jen malinko nudné, tak jsem stejně napjatě čekal, jak to dopadne a jaké klacky mu osud ještě hodí pod nohy.

The To Do List (2013) - 90 %
Žádné velké naděje jsem do téhle komedie nevkládal, ale nakonec jsem se dočkal něčeho, s čím jsem opravdu nepočítal. Smál jsem se u toho nahlas, což tedy pravda, většinou plynulo z trapnosti některých vtipů, ale pořád mě to bavilo. Intelektuální holka, která se před odchodem na vysokou chce stát ženou, což znamená, že chce vyzkoušet všechno a dobrat se až na vrchol. Skvěle vybraná herečka do hlavní role, no a nakonec i herci do ostatních. Přítomnost agenta Coulsona mě mile překvapila. Ten příběh není až tak originální, pořád je to tom, že holka si vybere toho špatného, ale ty ostatní prvky fungují dobře. "Vyhonilas mi ho! Copak tohle nic neznamená?" "Užij si svůj penis." "Máš pod tím pončem ptáka?" Skvělé hlášky! Chtěl jsem dá nižší hodnocení, ale tohle mě prostě dostalo. holčičí pohled na "Prcičky" a stejně výborný.

Turbo (2013) - 40 %
Příběhově neskutečně obyčejný animák, který sází na to, že s outsidera se stane hvězda, která je nakonec nakopána do zadku jinou hvězdou, tentokrát opět závodnickou, aby se pak postavil na vlastní nohy, nebo na vlastní slizký sval v tomhle případě, a všem ukázal, že i šnek to zmákne v náročných závodech. Hezké prostředí a prapodivné postavy ještě nezajistí to, že před sebou budete mít skvělý film. Nebudete. Tohle už je podvod na děti, protože ani Američani nejsou schopni přijít s originální zápletkou, ale sází jenom na líbivé postavy.

Žádné komentáře:

Okomentovat