čtvrtek 23. ledna 2014

Gantz: Perfect Answer, Na život a na smrt, Alan Partridge: Alpha Papa, Liga výjimečných, Čertova nevěsta


Gantz: Perfect Answer (Gantz: Perfect Answer, 2011) - 55 %
Pokračuje se v nastoleném trendu a příběh se ještě víc zamotává, a to ani do této doby nebyl zrovna přehledný, protože zde bylo velké množství neznámých. No, popravdě doufám, že výsledek mangy bude o něco lepší, než výsledek této hrané verze. Není moc o co stát, i když v akčních scénách je to dobré. Chce to hrát i na strunu trochu emotivnější, ale nevím proč, nemůžu se tomuhle snímku dostat pod kůži. Ano, konec je doslova epický, ale nemůžu si pomoct, jako kdyby se tady potenciál mangy vyplýtval neskutečně rychle. Přesto o chloupek lepší než první film.

Na život a na smrt (Lone Survivor, 2013) - 80 %
Některé scény jsou v tomhle válečném filmu opravdu neskutečné. Pády ze skály, "válení sudů" po téměř svislé stěně, střelba, to všechno je tak neskutečně naturalistické, že budete mít opravdu pocit, že tohle je záznam reálně probíhajícího boje o život. Realistické a velmi silné. Ano, závěr je trochu patetický, ale tak proč ne. Film ani zbytečně neodsuzuje muslimy, respektive ne všechny. V tomhle směru ho lze považovat za určitý pokrok i z hlediska amerického pohledu. Rozhodně to není pro každého.

Jo, tohle je ta hezká vtipná jednohubka, co vám dokáže zpříjemnit odpoledne nebo večer. Nebudete se popadat za břicho, ale jsou zde scény, které vás rozesmějí. A britští herci prostě mají něco do sebe, to se jim musí nechat. Steve Coogan se mi líbí pořád víc, jen kdyby se ještě tak moc někdy nepitvořil. I když to není zas nic tak geniálního, scéna s kalhotami, nebo vlastně bez nich mě prostě odrovnala.

Liga výjimečných (The League of Extraordinary Gentlemen, 2003) - 30 %
Když si člověk přečte "Ligu výjimečných" v podobě komiksu, tedy v podobě originální, uvědomí si, jak moc velká slátanina tenhle film vlastně je. A to jsem použil ještě slušné slovo. Víc procent, než by si film zasloužil, dávám jen za to, že je to jeden z posledních filmů Sean Conneryho, což je tedy obrovská škoda. Z celkem zábavného, zajímavého, originálního díla se stala naprosto prázdná akční podívaná, kterou pořádně netáhne vůbec nic, jen ten Sean.

Čertova nevěsta (2011) - 40 %
Na pohádky musí být nálada, ale mám takový pocit, že na tuhle bych neměl náladu nikdy. Ani ne tak proto, že to točil Troška, nikdy jsem proti němu nic neměl, ale hlavně proto, že je to celkem neoriginální, hraje se akorát na kostýmní podívanou, citují se staré, lepší pohádky a celkově to postrádá kouzlo, které měly i první Troškovy pohádky. Z "Princezny Nastěnky" už tu není vůbec nic, vše je historicky kýčovité a ani některé herecké výkony nejsou zrovna úžasné. Ne, že by se v pohádkách muselo moc hrát, ale někteří herci prostě nebyli dobře vybráni.

Žádné komentáře:

Okomentovat