čtvrtek 2. ledna 2014

Až do města Aš, Missed Connections, Zpátky do ringu, Červený drak, Dešťová víla


Až do města Aš (Až do mesta Aš, 2012) - 25 %
Přesně si nejsem jistý tím, co to vlastně mělo být. Pseudo-dokument? Rádoby autentický záznam toho, jak lidé žijí? Problémy naší společnosti? Amatérská kamera je mi protivná, protože to, co sledujeme je prostě na první pohled nahrané. Ta autenticita je potlačena, a tak je to jen přehlídka neherců, kteří se snaží ukázat, že ten náš svět je v pěkné prdeli. No, je, ale tak co se tímhle změní? Asi je dobře, že se na to upozorní, ale šlo by to i jinak, než tímhle rádoby... něčím. Animované sekvence jsou jednoznačně tím nejlepším, ale opět bez většího významu, spíš má člověk pocit, že je to z nouze ctnost.

Missed Connections (2012) - 60 %
No, tak co si budeme povídat, je to celkem špatný film, kvalita obrazu nijak uchvacující, kamera se moc nesnaží, hudební stránka hodně špatná. Jenže nevím proč, ale ty dvě hlavní postavy mi prostě sedly. To okolo, co se děje, je strašný blábol o ničem, který není ani vtipný, ani zajímavý, ale nemůžu si pomoct, ta ústřední dvojice mi prostě sedla. Holt se to tak někdy stane. Film by normálně zasloužil tak 40 %, ale za tu romanci, která mi seděla, z nějakého těžko pochopitelného důvodu, musím dát 60 %.

Zpátky do ringu (Grudge Match, 2013) - 70 %
Tak co si budeme povídat, není to moc originální, ale film se alespoň snaží přijít s nějakými těmi novými nápady, které tuhle podívanou staříků zpříjemní. Dva věční rivalové, kteří se mají po třiceti letech znovu utkat v ringu. Nenávidí se, z čehož plyne většina vtipů. Alan Arkin se postará o většinu těch nejlepších, ale ani Sly s De Nirem nezaostávají. Ty postavy jsou poměrně jasně nalajnované, nemůžu si ovšem pomoct, film mi sednul. Je jasné, jak to dopadne, ale s těmihle herci a v tomhle podání to snesu. Snad jen trochu zkrátit stopáž.

Červený drak (Manhunter, 1986) - 70 %
První zpracování knihy Thomase Harrise a nutno říct, že mám pocit, že se jedná o zpracování lepší, než pozdější, kde byla pozornost opět soustředěna na úchvatného Anthonyho Hopkinse. Michael Mann tentokrát nekladl takový důraz na Lectera, i když on a jeho psychické intriky nechybí. Brian Cox v této roli není špatný, ale Anthony Hopkins to není. Mnohem zajímavější je pak postava samotného Červeného draka v podání Toma Noonana. Je to správný magor, kterého můžete nesnášet. Policejní práce je zde zachycena poměrně dobře, ale film sám o sobě úplně neohromí, spíš potěší dobou a určitou nostalgií.

Dešťová víla (2010) - 60 %
Je vidět, že nejlepší roky českých pohádek jsou přece jen pryč, ale zrovna tahle pohádka má ještě celkem dobré postavy a hlavně zajímavý příběh. Co nesedí, to je zpracování, které je díky digitálním trikům jednoduše podivné. Nevypadá to pěkně a myslím, že ani dětem se to místy nemusí líbit. Je ale hezké celkem standardní rozdělení dobra a zla a zápletka, která musí dopadnout dobře, ale chcete vědět, jak se k tomu dobrému konci dojde. A za Vicu klidně dám nějaké procento navíc.

Žádné komentáře:

Okomentovat