pondělí 9. dubna 2018

Human Flow, China Salesman, I Am Not a Witch, I Called Him Morgan, Velmi uvěřitelné příběhy




Human Flow (2017) - 60 %
Když se na takový dokument dívám, tak si plně uvědomuji, že mám skutečně štěstí v tom, jak si žiji a že se nemusím dostat do situace, jako lidé zde popisovaní. Odsuzujeme uprchlíky, máme z nich strach, a to se s nimi v podstatě do kontaktu nedostaneme, ale ona je to prostě přirozená součást osidlování Země.

China Salesman (2017) - 50 %
Na to, že to je čínská produkce a hraje tam Steven Seagal, tak to v konečném součtu není vůbec špatné. Steven zde dokonce bojuje, hned na začátku, navíc s Mikem Tysonem, ale je na tom moc vidět, jak je to hodně stříhané. Co je horší, Mike Tyson prokazuje, že se pro herectví opravdu nenarodil. Ale nakonec to tak zlé není.

I Am Not a Witch (2017) - 70 %
Jasně, tohle je snímek, který vám nemusí sednout, můžete si říkat, že to je prostě pošahané, jak lidé v Africe žijí, ale stejně tak si oni mohou myslet o nás, že jsme pošahaní. Ale je fakt, že obvinit malou holku z čarodějnictví je přece jen trochu moc. Bohužel i v dnešní době se najedou lidé, kteří tomu budou věřit. A klidně bych se vsadil, že všichni nebudou z Afriky.

I Called Him Morgan (2016) - 70 %
Dokument, který se vrací k události, jež ovlivnila jazzový svět a o které nezainteresovaný člověk asi nebude nic vědět. Alespoň já jsem nevěděl. Ani po více jak čtyřiceti letech vzpomínky nevychladly a mluvčí představují tragický příběh o nadaném muži, kterému ale bylo vyměřeno jen 33 let. Je to blbé když spoušť stiskne milující manželka.

Přiznám se, že mě trochu mrzí, že jsem o tomhle filmu, nebo seriálu o šesti povídkách, nevěděl dříve. Tohle je rozhodně něco, co stojí za pozornost, protože se zde ukazuje, že horor v českém provedení prostě funguje a není nutné, aby v tom bylo něco nadpřirozeného. Dobrý horor vychází z života a tady se to děje.

Žádné komentáře:

Okomentovat