úterý 3. dubna 2018

Burn Motherfucker, Burn!, Captain from Castile, Carnera: The Walking Mountain, Columbus, Karel Reisz, ten filmový život




Burn Motherfucker, Burn! (2017) - 60 %
Amerika má svoje problémy a vztah bílých a menšin, především pak bílých a černochů, rozhodně není růžový, a to ani v dnešní době. Je nepochopitelné, že tohle není možné vyřešit, a to dle mého jen proto, že se pořád neustále přesvědčujeme o tom, že jsme jiní. Dokument nepřekvapí, ale téma je důležité.

Captain from Castile (1947) - 50 %
Celkem klasický historický film, který je založený na skutečných událostech, ale má takový ten hollywoodský punc, kdy máte pocit, že je to všechno hlavně na oko, i když ke konci je zde patrné, že si mohl divák odnésti nějaké to poselství. Já jsem si odnesl hlavně to, že se mi pořád neskutečně líbí Technicolor barvy.

Prostě neexistují špatné boxerské filmy, a i když "Carnera: The Walking Mountain" není vyloženě pecka, je to pojaté docela příjemně, poklidně a ty retro zápasy nejsou vůbec zlé. Co mi vadilo, to byly ty černobílé scény, které mi přišly zbytečné, protože vizuálně prostě nevypadají dobře, ale jinak fajn průměr, možná trochu víc.

Columbus (2017) - 40 %
Snímek pro mě byl trochu zklamáním v tom smyslu, že sice má hezky pomalé tempo, dobré herce ve svých rolích, ale i přesto, že máte pocit, že v jejich pomluvách má být víc, mně přišly tak nějak prázdné. Ani to, že se mi herci zamlouvali, nedokázalo přebít skutečnost, že mě to jednoduše moc nebavilo.

Film o dalším velikánovi českého filmu, který vlastně vůbec netočil české filmy, protože se usídlil ve Velké Británii. Karel Reisz nepatří k těm notoricky známým režisérům, ale přesto je skvělé, že si Česká televize našla prostor pro to, aby o něm natočila snímek, který mapuje jeho život i tvorbu z pohledu jemu blízkých lidí.

Žádné komentáře:

Okomentovat