středa 18. dubna 2018

8 hlav šílenství, Cheong-nyeon-gyeong-chal, Mohawk, Mute, Jak se mi potopila střední škola




8 hlav šílenství (2017) - 40 %
Aneta Langerová není herečka, ale přesně tohle ten film potřeboval. Je tu dobrá. Hudební stránka je také dobrá, ale jinak je to experimentální film, který se skládá z osmi hlav, v podstatě kapitol, kde se zaměřuje na něco málo z osudů ruské básnířky, ale i na nejí básně. Ta experimentální forma mi k tomu moc nešla, myslím, že to mohlo být víc dějové.

Docela fajn jízda, která se mi líbila hlavně proto, že se jedná o buddy movie, kde už od začátku je jasné, že si má divák s hlavními protagonisty vytvořit pouto, kdy je to děláno hlavně komediálním ražením děje. Ale to je dobře, protože když pak dojde na akci, je to docela paráda a ani příběh rozhodně nenudí.

Mohawk (2017) - 20 %
Je to skoro k nevíře, ale kostýmy mohou udělat hodně. A v tomhle případě kurví celý film. Na to se skoro nedá koukat, jak divně to vypadá a jak nerealisticky. Možná je to tím, jak jsou všichni čistí, vymódění, možná je to tím, že byl na kostýmy použit divný materiál, ale prostě se na to hezky nekouká a ani příběh ničím neoslní.

Mute (2018) - 40 %
Film se zajímavým potenciálem, který by skoro mohl být kultovní, ať už pro hrdinu, který je na první pohled cool, anebo pro vizuální stránku, která je skvělá, ale jak se ukáže, jedinou skutečně dobrou postavou je ta, kterou hraje Paul Rudd, jinak je potenciál zabit, a to především v příběhu, který se nakonec snaží být skoro až sentimentální. Snad Duncan natočí něco lepšího.

Jak se mi potopila střední škola (My Entire High School Sinking Into the Sea, 2016) - 60 %
Divná animace a divný příběh, ale rozhodně jeden z nejspecifičtějších animovaných zážitků, jaké kdy budete mít. Má to hlavu a patu, přitom je to tak krásně bizarní. Jsem docela rád, že se najdou prostředky na to, aby se dokončily i takové filmy. Asi vám nezmění život, ale ukážou vám, že to jde různě a že to má smysl.

Žádné komentáře:

Okomentovat