čtvrtek 12. dubna 2018

Souboj pohlaví, Jumanji: Vítejte v džungli, Kill Order, Let There Be Light, Mallory




Souboj pohlaví (Batlle of the Sexes, 2017) - 70 %
Myslím, že ten snímek byl dobře pojatý především herecky, ale podařilo se skvěle ukázat i dobu, smýšlení lidí a nakonec i prezentovat hodně zajímavý nejen sportovní, ale i lidský příběh. Někdy si říkáte, jestli ty názory, které padají mužům z huby, nejsou přehnané, ale pak vám dojde, že ne, že oni to tak někteří vnímají pořád.

Jumanji: Vítejte v džungli (Jumanji: Welcome to the Jungle, 2017) - 90 %
Prostě skvělé. Trochu jsem se bál, jestli se podaří dobře navázat na film, který mám osobně moc rád, ale podařilo se to výborně. Je to modernější, ale stanovilo si to vlastní pravidla, podle kterých skvěle hraje a je to důvod k tou, aby to bylo nesmírně zábavné. A přesně takové to je. Od začátku až do konce.

Kill Order (2017) - 40 %
Příběh tohohle snímku rozhodně není nic skvělého, je to prostě jen něco, kde si mohl James Mark zrežírovat pár akčních scén. A to se mu nakonec povedlo. Akční scény jsou tu docela dobré, jsou pořádně nakopávací a místy máte opravdu pocit, že bolí. Bohužel nic moc dalšího či dokonce lepšího ve filmu nenajdete.

Let There Be Light (2017) - 5 %
5 % za Kevina Sorba, který se tu hodně snažil, ale jinak tenhle film nestojí za nic. Říkat, že láska k bohu něco změní, je prostě kravina, člověk si prostě jenom musí uvědomit svoje místo na světě. Nepříjemný, propagandistický film, který se z vás snaží vymačkat slzy. Kevin se dal na režii jen proto, aby prezentoval, v co věří.

Mallory (2015) - 70 %
Helena Třeštíková je prostě natolik dobrou dokumentaristkou, že dokáže už jen střihem přimět diváka k tomu, aby si uvědomoval sílu některých životních etap prezentovaných postav. Ano, je to hodně subjektivní, ale je to velmi silné. A i když ani tohle není vyloženě pozitivní film, přece jen je vidět, jak se i feťačka a bezdomovkyně může postavit na nohy, pokud se nevzdá.

Žádné komentáře:

Okomentovat