pondělí 30. dubna 2018

Malý Pán, The Scent of Rain & Lightning, Čtverec, The Time of Their Lives, Svatba na divoko




Malý Pán (2015) - 60 %
Je hezké vidět, že loutkový film může fungovat i v současné době. A on funguje, jen v mém případě se stalo, že mě příběh prostě nedokázal zaujmout. Sašu Rašilova mám rád, ale jeho projev se mi k hlavní postavě prostě nějak nehodil. Je to ale zábavné, není to zbytečně podlézavé a má to i zajímavé nápady.

Rádoby pokud o něco, co by se dalo nazvat moderním westernem, kdy moderní je to v tom smyslu, že se to odehrává v současné době. Chce to být ještě trochu detektivní, ale ve skutečnosti dochází spíše k tomu, že se divák začne postupem času trochu nudit, protože ho ubíjí pomalé tempo, které film definuje.

Čtverec (The Square, 2017) - 70 %
Film o tom, jak je snadné něco ztratit a zkusit to zase najít. Ale především snímek o tom, co je všechno umění, kam až zasahuje a co můžeme jako umění vnímat. Je tady položeno docela dost dobrých otázek, ať už skutečně nebo metaforicky, které rozhodně stojí za zamyšlení. Umění a šílenství se dají zaměnit.

The Time of Their Lives (2017) - 50 %
Trochu jsem čekal, že to bude o ničem, ale musím se přiznat, že mě snímky o stárnutí celkem baví. Ve věku postav ani zdaleka nejsem, ale nějak se do nich dovedu vcítit. Obě Collins ukazují, že jim role sedly, Franco Nero tu má skvělou roli a nakonec to vede i k příjemnému konci, kdy si řeknete, že život prostě nikdy nekončí, dokud neskončí.

Svatba na divoko (The Wilde Wedding, 2017) - 30 %
Co se nám ten film snaží říct? Že je dobré si na oslavu před svatbou přivést všechny bývalé milence a milenky, aby člověk zjistil, s kým chce vlastně být? A pro jistotu i co nejvíce mladých kočiček, aby se mohli všichni přítomní muži konfrontovat se svými potřebami, ať už utajenými anebo celkem očividně prezentovanými? Tohle není moc hluboké... A ani vtipné.

Žádné komentáře:

Okomentovat