pondělí 16. dubna 2018

Frankie hvězdář, Generation Iron, Tajemná vražda na Manhattanu, Maska, Medvídek




Frankie hvězdář (Frankie Starlight, 1995) - 75 %
Velmi příjemným, i když rozhodně ne jen krásný film, protože tady jde o život a o emoce, které jsou s ním spojené, takže i smutek ze ztráty, z toho, že se na vás lidé dívají jinak, než byste si přáli. A je to jednoduché ve chvíli, kdy jste jiný. Neznamená to ale, že byste žili méněcenný život. Ten film podává téma jinakosti krásně lidsky.

Generation Iron (2013) - 50 %
Pokud máte rádi kulturistiku, asi je celkem jasné, že vás tohle zaujme. Jinak je to pohled na muže, kteří se o něco ve svém životě snaží a možná toho nikdy nedosáhnou. Chápu jejich snahu, chápu jejich úsilí, ale docela by mě zajímalo, co dělají tihle borci v šedesáti, sedmdesáti, pokud nejsou Arnold nebo Lou.

Tajemná vražda na Manhattanu (Manhattan Murder Mystery, 1993) - 55 %
Rozhodně to není Woody Allen, který by mě dostal. Ten příběh sám o sobě není špatný, děj má docela dobrý, skoro až nečekaný vývoj, ale v tom allenovském stylu mi to najednou moc nesedělo. Allenova postava mi tam přišla skoro zbytečná a nudně allenovská. Tohle jsou ale čistě mé subjektivní pocity, které mi sledování kazily.

Maska (Mask, 1985) - 100 %
Snímek "Maska" není zásadně objevný, není to snímek, který se dívá na postižení nějak jinak, ale Eric Stoltz je v roli úchvatný, neskutečně pohodový, takže si tak představuji i skutečného Rockyho. Ještě více mě ale odrovnala Cher, kterou jako herečku až tak nemusím, ale tady byla dokonalá do puntíku.

Medvídek (2007) - 45 %
"Medvídek" je prostě jeden z těch slabších filmů, které Hřebejk natočil. Při premiéře jsem ho viděl v kině, ale když jsem ho teď viděl podruhé, musím uznat, že jsem si z něj opravdu moc nepamatoval. Asi i to trochu svědčí o jeho kvalitách, i když v některých případech jsou herecké výkony opravdu výborné.

Žádné komentáře:

Okomentovat