úterý 24. dubna 2018

Cesta ke zlu, Tělo, Inhumane, The Clapper, Temný krystal


Cesta ke zlu (Devour, 2005) - 40 %
Horor, který se možná až moc snažil o to, aby toho v sobě měl skutečně hodně, aby byl nevyzpytatelný a překvapivý. Nakonec je jeho vývoj ale spíše trochu divný a změna tématu, respektive odhalení toho, co je podstata hry, je už trochu divné a nějak to do celého obrazu prostě nesedí.

Tělo (El cuerpo, 2012) - 70 %
Snímek, který má velmi dobrou atmosféru a celou dobu si vás hezky vodí a drží vás napjaté v podstatě až do samotného konce, který je z těch, jež vás mohou nadchnout pro to, jak je pojatý, ale stejně tak se může jednat o finále, které vás úplně naplnit nemusí. Rozhodně je to ale film, který stojí za vaši pozornost.

Inhumane (2018) - 20 %
Zvláštní výzkum, který by měl odhalit, proč se vězni chovají agresivně. Je to na malém prostoru, což je vidět až moc, ale to by tak nevadilo, kdyby to v sobě mělo něco trochu zajímavého. Tohle ale není dobrý psychologický film, spíše film ukecaný, které vede k pointě, jež je celkem očekávaná. V konečném důsledku o ničem...

The Clapper (2017) - 30 %
Snímek, který má docela dobrý nápad, ale ten je bohužel rozmělněn v něčem, co se chce tvářit jako artová komedie. Kdyby ten nápad byl požit pro krátkometrážní filmovou anekdotu, mohlo to fungovat, takhle je to ale jenom nudné a strašně zdlouhavé a nic se zde nestane. Neskutečně mdlý film.

Temný krystal (The Dark Crystal, 1982) - 90 %
Nebudu tvrdit, že ten příběh je skvělý, ale snímek "Temný krystal" je díky loutkové animaci tak vizuálně nádherný, že jsem prostě jen místy lapal po dechu. Nejde jen o to, jak je to bezchybně rozhýbané, ale jde i o to, jaké jsou designy postav a vlastně celého světa. A to je prostě krása pohledět.

Žádné komentáře:

Okomentovat