středa 11. dubna 2018

25. Český lev, Crab Phare, Zabít Gunthera, Munna Michael, Zakázané uvolnění




25. Český lev (2018) - 50 %
Adela Banášová, vlastně Vinczeová, se snažila udržet ten večer pohromadě a z její strany v podstatě není moc co vytknout, respektive bych jí nevytkl vůbec nit. Hudební doprovod také skvělý. Řeči nominovaných příšernost a bohužel nulová invence, co se večera týká. Podobně jako na Oscarech, ale ty měly alespoň ta hudební vystoupení ve větší míře. Ocenění celkem zasloužená.

Crab Phare (2016) - 70 %
Autorům animovaných snímků se musí nechat, že mívají fantazii, která mi prostě bere dech. A to prezentuje snímek "Crab Phare", který má skutečně krásně divnou zápletku, ale přitom jsou v tom emoce, je v tom skvělá vizuální stránka a je v tom skutečně parádně praštěný nápad. Ze začátku ani nevíte, jestli to nebude horor. Za těch šest minut se toho odehraje hodně.

Zabít Gunthera (Killing Gunther, 2017) - 50 %
Musím uznat, že je docela fajn, že si ze sebe Arnold Schwarzenegger dovede udělat srandu, jen to místy prostě není vtipné a je to spíše trapné. Ale je zde příběh, který není vyloženě marný, postavy, které celkem ujdou, a pár známých jmen která vás potěší. Arnold až na konci, ale za to si to užívá. Až moc možná.

Munna Michael (2017) - 70 %
Tohle je jeden z těch filmů, u kterých si jsem ještě před promítáním jistý, že se mi bude líbit, protože je to prostě kombinace, která mi sedí. Je to akční, je to romantické a je tam Tiger Shroff. A jo, jasně, že je to celkem jednoduché, víte, jak to skončí, ale ty postavy jsou tak dobré a tanec a akce tak skvělá, že jsem si film užil.

Zakázané uvolnění (2014) - 60 %
Úplně netuším, proč to má až tak špatné hodnocení na ČSFD. Zase tak špatný film není, naopak si myslím, že z hlediska dialogů je to velmi dobře zahrané, některé postavy jsou moc přehrávané, ale tohle je holt původně divadlo a tam to pasovalo. Ani ten film tomu ale moc neubral na síle základní výpovědi.

Žádné komentáře:

Okomentovat