sobota 28. ledna 2017

Always Shine, Full Contact, Funny Girl, Byl jsem lynčován, It Had to Be You


Always Shine (2016) - 60 %
Skoro se mi chce říct, že se z podobných dramat vytrácí klasická linka a hraje se už více na psychologii, sny, představy, jednoduše na trochu surreálnou stránku, kterou se podobné filmy prezentují. Ale jo, tohle se mi docela líbí, celkem efektně se tak znázorňuje pokroucenost lidské psychiky.

Full Contact (Full Contact, 2015) - 70 %
Snímek má zajímavé východisko. Co se asi stane člověku, který na dálku ostřeluje vojenské cíle s tím, že družicově vidí, co ostřeluje a je tím, kdo zmáčkne spoušť, i když není tím, kdo rozhoduje, ve chvíli, kdy trefí něco, co bylo jako cíl vyloženo špatně? Velmi zajímavý nápad a provedení, které není špatné.

Funny Girl (Funny Girl, 1968) - 75 %
Je to skutečně zábavná dívka, ale takovým zvláštně tragickým způsobem, což se projevuje hlavně v závěru, kde Barbara Streisand ukazuje svoje mistrovství naplno a celkem logicky se natahuje po Oscaru, který dostala. Za mě zaslouženě. Je úchvatná, zábavná, emotivní, prostě všechno, navíc je její role zajímavá.

Byl jsem lynčován (Fury, 1936) - 85 %
Skoro jsem si říkal, že ke konci už Langovi došel dech a finále není až taky silné, jak bych si přál, ale zase tolik to nevadí, protože to, co sledujete do té doby, je silné hodně. Lidstvo se zde krásně prezentuje jako lživé, násilné a neschopné přijmout odpovědnost za svoje činy. Tahle společnost je divná a je smutné, že za 80 let se nic nezměnilo.

It Had to Be You (2015) - 60 %
Taková hezká dramedie o tom, jak se jedna holka moc brzy dověděla, že ji chce její milý požádat o ruku a chytla z toho psotník a málem si zničila štěstí. To hledání sebe sama je zde prezentováno docela dobře i s tím, jaké chyby člověk dělá a je schopen se z nich poučit. Až na ten trapný happy end je to dobré.

Žádné komentáře:

Okomentovat