neděle 26. listopadu 2017

Svědek, Doly krále Šalamouna, Svět ticha, Sr. Pig, John Stratton: V první linii




Svědek (Garde à vue, 1981) - 80 %
Výborná ukázka francouzských schopností v oblasti žánru kriminálního thrilleru. Lino Ventura je tu skvělý jako detektiv, u kterého si nejste jistí, jestli je geniální, anebo jestli prostě jenom šlápl vedle. Výslech - jeden jediný - má výborný vývoj a v podstatě ani na chvíli nezůstanete v klidu, protože netušíte, kam se vyvine.

Doly krále Šalamouna (King Solomon's Mines, 1950) - 60 %
Snímek se mi popravdě více líbil spíše jako dokumentární filmy, kdy některé záběry na přírodu, na krajinu a na zvířata jsou skutečně krásné a jen jsem je obdivoval, jak se krásně podařilo zachytit alespoň to prostředí. Samotný příběh dolů je proveden tak nějak klasicky, v klidném dobrodružném tempu.

Svět ticha (Le monde du silence, 1956) - 40 %
Na jednu stranu super, protože zde jsou skutečně úchvatné záběry na život v moři, které ani po šedesáti letech nezestárly, na stranu druhou je pro mě docela nepříjemné sledovat tyhle "vědce", jak se nám snaží něco odhalit. Jejich chování k přírodě je mnohdy naprosto bez respektu, což mě děsí. Film pak podle mě jen splňuje efekt něčeho zajímavého za každou cenu.

Sr. Pig (2016) - 60 %
Takový celkem jednoduchý příběh o jednom starém muži, který už nemá moc se o co opřít, a tak se fixuje na své prase. Diego Luna jako režisér ukazuje, že je schopen natočit zajímavé, niterné příběhy, ale především to jsou Danny Glover a Maya Rudolph, kteří vám dovolí si tenhle lehce absurdní příběh prožít.

John Stratton: V první linii (Stratton, 2017) - 40 %
Nijak zásadně zajímavý akční film, který má v hlavní roli Dominica Coopera, jemuž toho akčního hrdinu moc nevěřím. Ale celkově nemá snímek scény, pro které by stálo za to se na něj dívat natož pak lapat po dechu, když dojde na nějakou akci. Film je lehce bourneovský, ale takových kvalit rozhodně nedosahuje.

Žádné komentáře:

Okomentovat