pátek 24. listopadu 2017

Sbohem, pane profesore!, Milovník po přechodu, Shun Li a Básník, Shivaay, Shovel Buddies




Sbohem, pane profesore! (Goodbye, Mr. Chips, 1969) - 90 %
Peter O'Toole mě zde naprosto dostal a jeho postava je skvěle zahraná, a to i v kontrastu s romantickou linkou, kterou zde má. Petula Clark je mu skvělou společnicí a tenhle relativně jednoduchý, ale lidsky krásný příběh o jednom učiteli, mě dostal více než v moderním provedení. Asi by to ještě chtělo kouknout na verzi z roku 1939.

Milovník po přechodu (How to Be a Latin Lover, 2017 - 70 %
Myslel jsem, že to bude ještě o něco vtipnější, ale hlavně ze začátku tu byly momenty, kdy jsem se moc nebavil. Jakmile se to ale trochu rozjelo, bavil jsem se a u některých scén jsem se skutečně bavil. Finále už je taková klasika, která je nezbytná, protože hlavní postava nemůže být za hajzla, ale i tak jako komedie povedené.

Shun Li a Básník (Io sono Li, 2011) - 70 %
Už jenom samotný kontrast - Číňanka v Itálii, navíc na italském maloměstě, konkrétně v přístavu - je natolik dobrý, že se na tom dalo vystavět docela dobré drama, stejně jako komedie. A to se celkem povedlo. Vztahově je to krásné, stejně jako lehce smutné, a i když konec nemusí naplnit každého, průběh je příjemný.

Shivaay (2016) - 50 %
Mám rád filmy, kde jde pomstu za někoho blízkého, anebo o jeho záchranu. Indický snímek "Shivaay" je příkladem druhého. Hned po několika prvních minutách budete nadšeni z toho, jak je to cool, jak je to vizuálně zajímavé a možná přeplácané. A pak přijde zklamání z toho, že zbytek takový rozhodně není. Škoda.

Shovel Buddies (2016) - 60 %
Nic od filmu nečekáte, ale dostanete podivnou zápletku. Čtveřice přátel chce splnit poslední přání svého kamaráda, který nedávno zemřel. Je to přání divné, ale ještě divnější je, že oni skutečně chtějí jeho vůli realizovat. Není to vyloženě vyhrocené, vlastně to spíš stojí na hereckých výkonech, které nejsou špatné, naopak, mladým to jde.

Žádné komentáře:

Okomentovat