sobota 11. listopadu 2017

Moje letní prázdniny, Láska je dokonalý zločin, Havran, Muž z Acapulca, Miss India America




Moje letní prázdniny (Get the Gringo, 2012) - 70 %
Mel Gibson tady ukázal, nejen, že je dobrý herec, který si střihne i akční roli, a to v jakémkoli věku, a také to, že mu neo-noir filmy sedí, ale také to, že se nebojí za svými projekty stát jako producent a případně také jako člověk, který se podílí na scénáři. Jsou zde dobré myšlenky, povedené provedení akčních scén, takže jsem hodně spokojený.

Láska je dokonalý zločin (L'amour est un crime parfait, 2013) - 60 %
Mathieu Amalric a další jeho skvělé herecké představení, které bohužel není korunováno i tím, aby byl snímek dějově skvělý. Je dějově dobrý, ale není to vyloženě výtečné. To, co je prezentováno v první polovině filmu, není podloženo i druhou silnou polovinou, jako kdyby se tam scenáristům ztrácel dech.

Havran (Le corbeau, 1943) - 80 %
Henri-Georges Clouzot patří k nejlepším francouzským režisérům, nikoli jen své doby ale celkově filmografie vůbec. Má styl, kterým dovede zaujmout, a je jedno, jestli je to thriller, kriminální film, nebo v podstatě čistý horor. Strhne diváka a pustí ho až na samotném konci, někdy ho zde skoro vyplivne.

Muž z Acapulca (Le magnifique, 1973) - 80 %
Jako dítě jsem tomu vlastně nikdy šanci nedal a snímek "Muž z Acapulca" jsem neviděl. Jsem rád, že jsem se k němu konečně dostal teď, protože mi přišel nesmírně vtipný, a to v místech, kde bych se jako dítě určitě nesmál. Belmondo je prostě skvělý a jako komediální herec velmi přirozený. Jacqueline to ještě lehce rozzáří.

Miss India America (2015) - 50 %
Není to žádná skvělá komedie, není to ani něco, co by bylo vyloženě chytré ve své výpovědi, ale nemůžu si pomoct, postavy, které se zde objevily, respektive to, jak byly jednotlivými herci zahrány, mě prostě bavilo a já jsem seznal, že mi vlastně díky nim ani nevadí na podobně jednoduchý snímek koukat.

Žádné komentáře:

Okomentovat