čtvrtek 2. listopadu 2017

Krok do tmy, Případ SK1, Tanečnice, Láska v hrobě, Kyky Ryky a pár vajec




Krok do tmy (1938) - 70 %
Český film a noir? To není úplně spojení, které si představíte, když se mluví o tomto žánru. Ale právě film "Krom do tmy" dokazuje, že to možné, je, i když takovým tím klasickým českým způsobem, a tedy s humorem, což je něco, co zrovna u noiru moc nemusím. Ale není to špatné a já jsem rád, že jsem tuhle českou perlu pro sebe objevil.

Případ SK1 (L'affaire SK1, 2014) - 60 %
Realisticky natočené francouzské kriminální drama, které evokuje starší francouzské filmy s herci jako Gabin nebo Delon. Přitom je to ale moderní, je to syrové a docela drsné, pokud zde dojde na záběry z místa činu. Zaměřeno je ale především na postavy a jejich vztahy a jejich rozvoj, čímž jde příběh trochu do pozadí.

Tanečnice (La danseuse, 2016) - 60 %
Trochu mi to připomnělo snímek "Egon Schiele", který jsem nedávno viděl. Je to životopisné, je to dobré, ale přijde mi to spíše jako takové klasické životopisné drama, kterému chybí něco navíc, co byste dostali. Jasně, dozvíte se o životě dané osoby, kterou nejspíš ani neznáte, jasně, měla zajímavý a dramatický osud, ale s tím prostě počítáte.

Láska v hrobě (2012) - 75 %
Drsný film o lidských osudech, který vás dovede zasáhnout. Díváme se na ně jako na póvl společnosti, ale stačí je chvíli sledovat a uvědomíte si, že jejich životy a city nejsou o moc jiné, než ty naše, jen jejich potřeby se zredukovaly, a přesto nedojdou naplnění. Ke konci si říkáte, jestli už se kamera měla jen dívat, anebo udělat i něco víc.

Kyky Ryky a pár vajec (Un gallo con muchos huevos, 2015) - 50 %
Moc jsem mexickému animovanému filmu nevěřil, ale je vidět, že se tvůrci alespoň trochu snažili o to, aby svoje diváky bavili, což se i trochu povedlo s tím, že je na animaci vidět, že je mnohdy zjednodušená - vajíčka jsou jasným důkazem - ale i v jejich podání jsou pohyby velmi dobré. Příběh není novátorský, ale celkové provedení mi na průměr stačilo.

Žádné komentáře:

Okomentovat