pátek 3. listopadu 2017

Baby Driver, Hlavu vzhůru!, Jako štvaná zvěř, The Case for Christ, Ztracené město Z




Baby Driver (Baby Driver, 2017) - 60 %
Nevím proč, ale chybělo mi tu prostě hodně, aby to bylo skvělé. Přitom jednotlivé prvky jsou výborné. Hudbě je úchvatně vybraná. Akční scény jsou prostě výtečné. Někteří herci jsou parádní, ale čekal jsem černý humor, který je zde hodně málo, ale přitom by se hodil. A Jamie Foxx mi přišel hodně příšerný. Dojem dobrý, ale ne skvělý.

Hlavu vzhůru! (La tête haute, 2015) - 55 %
Nemůžu si pomoct, ale kdyby to končilo jinak, asi tomu dám víc, ale takhle mi to přijde, že film maluje něco, co není úplně realistické. Možná by tak lidský osud, alespoň v tomhle podání, skutečně mohl dopadnout. Představitel hlavní role, Rod Paradot, se ale své role chopil skvěle a vykreslil ji skutečně dobře ve všech rovinách.

Jako štvaná zvěř (La traque, 1975) - 70 %
Tohle je trochu jiný revenge snímek, kdy by se skoro zdálo, že to bude torture porn jako v případě filmů "Plivu na tvůj hrob", ale ono to má jiný charakter. Žena je znásilněna, pak se zkratovitě pomstí, a nakonec je to ona sama, kdo se stává lovnou zvěří, a to v podstatě oslova. Tenhle film se svou atmosférou a hrou kočky a myši povedl.

The Case for Christ (2017) - 20 %
Teda tohle je zase kopa sraček. I když je to založeno na pravdě, nemůžu si pomoct, ale takový film mi přijde nebezpečný. Je to náboženská propaganda, která - co hůř - má velmi příjemný profesionální háv. Je vidět, že církev má peníze. Mohl by to být i zajímavý příběh, ale není a je to plné fanatických přesvědčení.

Ztracené město Z (The Lost City of Z, 2016) - 60 %
Asi jsem si moc přál, aby tohle byl film ve stylu Julese Verna a jeho příběhů, ale on je to mnohem více film o tom, že člověk jde za svým osudem, za svými sny. Ono to vlastně vůbec není špatné svým poselstvím, ale vměstnat ho do více jak dvou hodin, to mi nesedělo. Scorsese se svým "Mlčením" pokusil o něco podobně meditativního, ale lépe.

Žádné komentáře:

Okomentovat