pondělí 25. července 2016

Americký ninja 5, Angelika a sultán, Asterix a Olympijské hry, Grimsby, Pan Dokonalý


Americký ninja 5 (American Ninja 5, 1993) - 40 %
Nemůžu si pomoct, ale mně to nepřišlo až tak zlé. Jasně, je to pořád blbost a se sérií to nemá nic společného až na hlavní postavu, ale je to takový příjemný rodinný film, kde sem tam dojde i na nějaké to bojové umění, anebo na něco, co se tak alespoň tváří. Ze všeho nejvíce to ale připomíná "Karate Kid".

Angelika a sultán (Angélique et le sultan, 1968) - 40 %
Spíše nutnost, než skutečně plnohodnotný film. Už jde jen o to, aby se Angelika a Jeoffrey na konci setkali, padli si do náruče a objevili se závěrečné titulky. K tomu také nakonec dojde, ale celkově mi to přijde bez emocí, bez očekávaných slz, prostě jenom něco, co bylo potřeba uzavřít bez toho, aby se divákovi přineslo něco skvělého.

Asterix a Olympijské hry (Astérix aux jeux olympiques, 2008) - 25 %
Tohle je hodně slabé. Výměna představitele Asterixe ani moc neuškodila, jako snaha ještě více dupat na pop kulturní notu, která už jde msty naprosto mimo, jako třeba světelný meč... Hudební stránka je oproti druhému filmu tragická, nemluvě o tom, že i příběh je docela nuda a takový Brutus je otravnost nejvyšší. Kamea sportovců moc nevytrhla.

Grimsby (Grimsby, 2016) - 80 %
Když jsem snímek "Grimsby" sledoval, nemohl jsem uvěřit tomu, co všechno ještě Sacha Baron Cohen dokáže vymyslet. Scéna se slony mě naprosto odrovnala a já už se do konce jen bavil. Je to šílená jízda, šílená kravina, ale jednoduše film, který mi dokázal zvednout náladu, a to jsem ani nějak moc blbou náladu neměl.

Pan Dokonalý (Mr. Right, 2015) - 70 %
Čekal jsem dobrou komedii a tu jsem nakonec dostal. Anna Kendrick je moje oblíbenkyně a mým oblíbeným je i téma nájemných vrahů, které zde není pojato až tak originálně, ale pyšní se nesmírně originálními prvky, už jen to tancování je roztomile vražedné. Je to správně ujeté a Sam i Anna si překvapivě skvěle sednou. Skvělou roli má i RZA.

Žádné komentáře:

Okomentovat