pátek 20. května 2016

Trainspotting, Food, Countdown, Doba ledová: Velikonoční překvapení, Ledová bouře


Trainspotting (Trainspotting, 1996) - 80 %
Film, kterého jsem se dříve trochu bál, prostě jen poroto, že je o drogách. Teď už jsem se nebál a snímek jsem si pustil, zvědavý na to, co dostanu. Rozhodně je to podívaná, která se jen tak nezapomíná a rozhodně to není film, který drogy oslavuje. Každý si z něj ale může vzít to své. Zajímavý příběh, skvělou režii, výtečné herecké výkony anebo výborný soundtrack.

Food (2015) - 30 %
Tak jo, tenhle film se určitě snaží něco sdělit a myslím si, že téma je celkem zásadní, ale bohužel to opět v konečném důsledku vyznívá jak pateticky, tak i hloupě. Ano, potřebujeme jíst lepší potraviny a vědět, co vlastně jíme, ale tohle je spíš látka pro nějaký pořádný dokument, než pro dramatický celovečerní film.

Countdown (2016) - 40 %
Snímek, který si jede hezky v klasické šabloně, kterou se nesnaží nijak měnit. Je to thriller, ale neuvidíte nic drsného, protože to by mohlo divákovi ublížit. Stačí, že je zde dítě, které na sobě má bombu. Jenže není špatně, že vás snímek nedovede vůbec ničím překvapit a vy to od začátku víte? Na ten průměr se to nedostalo.

Doba ledová: Velikonoční překvapení (Ice Age: The Great Egg-Scapade, 2016) - 65 %
Vlastně se mi nakonec docela líbilo, jak tohle tvůrci zvládli. Nebudu tvrdit, že je to naprosto skvělá animovaná komedie a že si vzali Velikonoce pořádně na paškál, ale prezentování vzniku Velikonoc touhle pravěkou partičkou mi přišlo docela zábavné. Když to ale skončilo, došlo vám, že to nic až tak skvělého nebylo.

Ledová bouře (The Ice Storm, 1997) - 80 %
Snímek, který stojí na neskutečně stabilních základech hereckých představitelů, kdy ani jeden herec není špatně vybraný a všichni odehrávají to, co je pro danou scénu potřeba. Především překvapí mladí herci, kteří odvádějí skutečně skvělou práci. Kevin Kline měl také dostávat více prostoru u dobrých filmů.

Žádné komentáře:

Okomentovat