čtvrtek 26. května 2016

Beau travail, Babysitting, Justice League vs. Teen Titans, The Preppie Connection, V kůži Johna Malkoviche


Beau travail (1999) - 60 %
Herecky zajímavé, koneckonců i tematicky zajímavé, nemluvě o tom, že i forma tohoto příběhu je celkem jedinečná, hlavně v tom, že by se o něm skoro dalo mluvit jako o filmu beze slov, filmu, který vypráví obrazem a daří se mu to. Přesto jsem se pro film nedokázal nadchnout a lze jen obdivovat jednotlivé obrazy.

Babysitting (2014) - 40 %
Východisko, které mě samo o sobě nebavilo. Tohle je prostě "Pařba ve Vegas" trochu jinak. Chlapík chce slavit svojí třicítku, ale zároveň má šéfovi hlídat dítě. Šéfa odvolají z dovolené, protože se chůvák i synek ztratili. Nemůžu si pomoct, ale už z toho je mi tak nějak jedno, jak to vlastně bylo, a průběh filmu mě pro zápletku nadchnout nedovedl.

Na to, o jaký žánr se v tomhle případě jedná, je to opravdu něco, co je snesitelné a více než skousnutelné. Má to mírně temnější konotace, což se mi líbí, protože se to k superhrdinům hodí, hlavně proto, že mnohdy jsou prostě vyměklí. Jinak ale ani tenhle snímek nepřináší nic objevného. Další zářez.

The Preppie Connection (2015) - 20 %
Romantický film - a vlastně docela špatný romantický film - který se snaží o to, aby vypadal trochu jinak, trochu chytřejší, dramatičtější, protože je to vlastně "kriminální" film. Ve skutečnosti je to ale taková hloupá agitka o tom, že drogy jsou vlastně moc špatné a neměli byste je brát, protože z toho budete mít problémy a můžete někomu ublížit.

V kůži Johna Malkoviche (Being John Malkovich, 1999) - 80 %
Podobný film jste ještě neviděli, pokud jste ho tedy již neviděli. No dobře, Charlie Kaufman má dost podobný styl, ale přece jen je každý jeho scénář jiný. "V kůži Johna Malkoviche" je jedinečný film, neopakovatelný zážitek, který ale nemusí sednout každému. Mně se líbí, ale za úplně dokonalý ho nepovažuji.

Žádné komentáře:

Okomentovat