středa 20. dubna 2016

Thelma a Louise, Estranged, Forsaken, Frankensteinka, JFK


Thelma a Louise (Thelma & Louise, 1991) - 80 %
Zajímavé road movie, které je vlastně takovou příjemnou cestou do zatracení ve společnosti postav, které můžete mít rádi, anebo je můžete s klidem nesnášet, což v případě postavy, kterou hraje Geena Davis není až tak komplikované. Tenhle snímek ale někam směřuje, má skvělé zastávky, až nakonec dorazí do konce, který mi sedí.

Estranged (2015) - 35 %
Jeden takový podivný nápad, který vlastně na první pohled vypadá docela dobře, ale nakonec je rozvržen jen v několik scén, které jsou docela drsné a které znamenají to, že je možné film klasifikovat jako thriller. No, asi je to nejlepší možné označení, ale to nic nemění na tom, že se to samo v sobě trochu utápí.

Forsaken (2015) - 70 %
Western se naplno vrací na filmová plátna i na optické disky a já jsem tomu nesmírně rád. Tenhle žánr má pořád budoucnost, i když by mu to před pár lety nikdo nepředpovídal. Otec a syn Sutherlandové by se před kamerou měli potkávat častěji, protože jejich spolupráce funguje. A tenhle film taky. Přesně tak drsné i tak hnusné, jak si přejete.

Frankensteinka (Frankenhooker, 1990) - 70 %
Frank Henenlotter je pro mě takovou ikonkou, kdy jeho filmy mám prostě rád. Je to trashový brak, ale trashový brak, který je tak nějak dělaný s láskou. Něco, na co slyším, navíc i proto, že je to zábavné a snaží se to o nějaké ty pěkné triky, které jsou v tomhle případě sem tam hrozné, ale když dojde na masky, je to nádhera, hlavně konec je výborný.

JFK (JFK, 1991) - 100 %
Je naprosto jedno, jestli to, co je zde prezentováno, je skutečně pravda, anebo jen jedna z mnoha konspiračních teorií. To, jak je všechno podáno, jak jsou herecké výkony silné - Sissy Spacek ještě nebyla krásnější - stejně si z toho odnesete silný dojem, hlavně o tom, že jsme akorát loutky. Oliver Stone v nejlepší formě.

Žádné komentáře:

Okomentovat